Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ-129

0 σχόλια Share:

To ATAK θα εμφανιστεί στην Πολωνία !

hedefpolonya2-600x400

Το Τ129 που αναπτύχθηκε από τις εταιρίες ΤΑΙ και Aselsan εισέρχεται στον διαγωνισμό για επιθετικά ελικόπτερα της Πολωνίας

Η Πολωνία που τα τελευταία χρόνια προκαλεί αίσθηση με τις αγορές όπλων που κάνει, λόγω της κρίσης της Ουκρανίας, πρόβαλε την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων. Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό η Πολωνία θα αγοράσει 30 ελικόπτερα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης αναφέρεται πως προτάσεις για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναμένεται να είναι το Tiger της Airbus, το King Kobra της Bell Textron και το Τ129 της ΤΑΙ. Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμη δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση από την Boeing σχετικά με το  AH-64 Apache.  Στην Πολωνία που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχέως η βιομηχανία ελικοπτέρων, βρίσκεται ακόμη γραμμή παραγωγής του Sikorsky S-70. Επίσης η εταιρία AgustaWestland το 2010 έγινε μέτοχος στην πλέον παλιά εταιρία αεροπορίας την PZL, αλλά αργότερα πούλησε τα μερίδια της.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Τ-129

Με τις παραδόσεις του μοντέλου EDH του T-129 στον Σ.Ξ. , άρχισε πλέον η ενεργή χρήση του. Τους περασμένους μήνες μετά από το Berlin Air Show , το ΑΤΑΚ έκανε εντυπωσιακή επίδειξη και στο Farnborough, ενώ μετείχε και στον διεθνή διαγωνισμό στην Νότια Κορέα. Έφτασε ως τον τελικό μαζί με το AH-64 ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και από χώρες της Μέσης Ανατολής.
Kokpit.aero 6/11/2014

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚIKΟ ΚΟΜΜΑ

Next Article

ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΜΕ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!