Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΚΑ

No Comments Share:

Αίτημα έκπληξη για τα ΑΝΚΑ και Αλτάι

Σαουδάραβας στρατηγός ήρθε με δύο δις $

Έγινε γνωστό πως Σαουδάραβας στρατηγός ήρθε στην Άγκυρα για αγορές όπλων αξίας 2 δις $.

Στην επίσκεψη που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Σαουδικής Αραβίας στρατηγός Χουσείν Μπιν Αμπντουλλάχ Αλ Γκομπαίλ, έγινε δεκτός από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Νετζτέτ Οζέλ, από τον πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ και από τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Μετά από την υποδοχή του Γκομπαίλ σε τόσο υψηλό επίπεδο, βγήκαν πωλήσεις όπλων 2 δις $. Γνωστοποιήθηκε πως Τουρκία και Σαουδική Αραβία διεξάγουν συνομιλίες για την πώληση του εθνικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος ΑΝΚΑ και του εθνικού άρματος Αλτάι.

Μεγάλη συμφωνία

Αποκαλύφθηκε ότι οι Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται για το ΑΝΚΑ που παρήχθη για τις Τ.Ε.Δ. , ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο τις πτητικές του δοκιμές, και βρίσκεται στο στάδιο να περάσει σε γραμμή παραγωγής. Το ΑΝΚΑ που έχει δυνατότητα λινκ 200 χλμ και μπορεί να ίπταται για 18 ώρες, εάν δεν προκύψει κάποιο σημείο τριβής, θα παραχθεί και για τον στρατό της Σαουδικής Αραβίας.

1 δις $ δαπανήθηκαν

Ένα άλλο σχέδιο για το οποίο ενδιαφέρεται η Σαουδική Αραβία είναι το εθνικό άρμα Αλτάι. Το Αλτάι για το οποίο δαπανήθηκαν 1 δις 4 για έρευνα και ανάπτυξη, ζυγίζει 60 τόνους. Σε πρώτο στάδιο προβλέπεται να κατασκευαστούν 250 τεμάχια, έκαστο των οποίων προβλέπεται να στοιχίζει 5,4 εκ.$. Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα Άμπραμς που διαθέτουν οι Σαουδάραβες έχουν κόστος 8,58 εκ.$. Για αυτό αναμένεται να προτιμήσουν το Αλτάι.

Εφ. Βατάν 22-4-2013

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ

Next Article

ΑΝΟΗΤΟΙ Ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *