Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…

No Comments Share:

Τάξη δούλων… Βάζουν παιδιά από την Συρία να δουλεύουν 12 ώρες την μέρα για 300 λίρες τον μήνα

page_istanbulda-kole-duzeni-belgelendi-suriyeli-cocuklar-ayda-300-liraya-gunde-12-saat-calistiriliyor_549770029

Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS κατέγραψε σε βίντεο παιδιά από την Συρία που τα βάζουν με το ζόρι να δουλεύουν στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του CBS που τράβηξε βίντεο με κρυφή κάμερα, ανέφερε πως υπάρχουν δεκάδες εργαστήρια που είναι γεμάτα με παιδιά από την Συρία με ηλικίες που φτάνουν ως 10 ετών και πρόσθεσαν πως σχεδόν δεν υπάρχει επιχείρηση στην οποία να μην δουλεύουν παιδιά από την Συρία.
Ο 10 ετών Χουσεΐν Ομέρ ανέφερε πως για να συμβάλει στα έσοδα της εννεαμελούς οικογένειας του, εργάζεται 6 μέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την μέρα, με μισθό 25 δολάρια την εβδομάδα (τον μήνα 100 δολάρια-300 δηλαδή λίρες).


Το CBS που μπήκε σε ένα υπόγειο εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας, έδειξε πως σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι ήταν παιδιά από την Συρία. Ένα άλλο αγόρι λέει πως ήρθε από την Συρία. Έστω όμως κι αν σώθηκε από τις βόμβες και από τους τρομοκράτες, αυτή τη φορά έπεσε στα χέρια εκμεταλλευτών. Το CBS ανέφερε πως σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ οι πάνω από 2 εκατομμύρια Σύριοι που έφυγαν από την Συρία προς την Τουρκίας, λόγω της φτώχειας υποχρεώνονται να βάζουν τα παιδιά τους να εργάζονται. Το CBS βάζοντας κρυφή κάμερα παρακολούθησε ένα από αυτά τα παιδιά τον Χουσεΐν Ομέρ (10) ο οποίος εργάζεται σε μάρκετ που πουλάει λαχανικά.
…………..
Ο Χουσεΐν περιέγραψε πως πριν αρχίσει ο πόλεμος πήγε μια μόνο χρονιά στο σχολείο, πως πέρσι έφυγαν από την Συρία και ότι ήθελε να συνεχίσει το σχολείο. Καθώς όμως ο πόλεμος στην Συρία μαίνεται, οι πιθανότητες να συνεχίσει την εκπαίδευση του μειώνονται.
Καθώς οι Σύριοι αντιλαμβάνονται πως στην Τουρκία δεν υπάρχει πιθανότητα για μια καλύτερη ζωή, για να προσφέρουν τουλάχιστον στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον , παίρνουν τον δρόμο για την Ευρώπη. Για αυτό δεν πρέπει να εκπλησσομεθα που δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν στους διακινητές ανθρώπων, θέτοντας ακόμη και την ζωή τους σε κίνδυνο.

Εφ. Ταράφ 24/9/2015

Σχετικό βίντεο στην διεύθυνση :

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/30145886.asp

Previous Article

ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Next Article

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΡΕΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *