Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΝΤ : Ύφεση 10% η Ελλάδα και 5% η Τουρκία το 2020…

0 σχόλια Share:

Η Ελλάδα σύμφωνα με το ΔΝΤ θα καταγράψει μεγαλύτερη ύφεση από άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ιταλία και η Ισπανία που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.
Με μελανά χρώματα περιγράφει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις επιπτώσεις που θα έχει ο κορονοϊός στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση World Economic Outlook που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Μεγάλη Τρίτη, η ύφεση για το 2020 θα φτάσει στην Ελλάδα το 10%, από 3% ανάπτυξη που ήταν οι εκτιμήσεις πριν το «χτύπημα» της κρίσης του κορονοϊού.

Αντίστοιχα, η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 22,3%, από το 17,3% που βρέθηκε το 2019.

Ανάκαμψη προβλέπει το Ταμείο για το 2021, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η οικονομία θα σημειώσει μερική απόσβεση καθώς θα κινηθεί με ανάπτυξη 5,1%, ωστόσο, δεν θα συμβεί το ίδιο και με την ανεργία που θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κινηθεί  στο 19%.

Σημαντική επιδείνωση προβλέπεται και στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών με άνοιγμα της ψαλίδας από το 2,1% στο 6,5% του ΑΕΠ το 2020 πριν περιοριστεί στο 3,4% το 2021.

……………..

Sputnik   14/4/2020

Σχ. : Οι αντίστοιχες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Τουρκία είναι 5% ύφεση φέτος και 5% ανάπτυξη του χρόνου. Επίσης προβλέπει πως ο πληθωρισμός φέτος και του χρόνου στην Τουρκία θα είναι στο 12%, ενώ το ποσοστό ανεργίας στο 17,2% και του χρόνου  15,6%.

 

Previous Article

Πρώτη φορά επίσημος τριψήφιος αριθμός νεκρών στην Τουρκία

Next Article

3 βρέφη σε βαριά κλινική κατάσταση από επίθεση αδέσποτων

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *