Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ

No Comments Share:

Με βάση τα πρώτα στοιχεία 9 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν μετά από κατολίσθηση σε ιδιωτικό μεταλλείο στο Ζόγκουλντακ

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μεταλλωρύχων Εγιούπ Αλαμπάς, ανέφερε πως στην βασική γαλαρία και κοντά στην είσοδο του μεταλλείου συνέβη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να παγιδευτούν οι μεταλλωρύχοι, με τους οποίους όμως υπήρξε επικοινωνία και όπως είπε πιστεύεται πως είναι καλά. Ο Αλαμπάς ανέφερε πως οι εργασίες διάνοιξης στο σημείο της κατολίσθησης συνεχίζονται, ενώ έχουν μεταφερθεί επιτόπου μονάδα της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα.

Ενώ όμως η κατολίσθηση στο ιδιωτικό μεταλλείο συνέβη στις 02:00, οι ομάδες διάσωσης ενημερώθηκαν σχετικά 10 ώρες μετά στις 11:40.

……………

Συγγενείς με δάκρυα στα μάτια μαζεύτηκαν μπροστά στο μεταλλείο, καθώς οι συγγενείς τους από τις 02:00 είναι χωρίς τροφή και νερό. Συγγενείς των μεταλλωρύχων αντέδρασαν στην μη έγκαιρη ενημέρωση των ομάδων διάσωσης.Η Φουντά Κιλιτσί-σύζυγος του εγκλωβισμένου εργάτη Μουχάμετ Κιλιτσί κλαίγοντας δήλωσε ¨Μα γιατί δεν ενημέρωσαν έγκαιρα ; ¨. Η Ερμάν Παζαρτζίκ κλαίγοντας είπε πως ¨Ο σύζυγος μου φοβάται. Μακάρι να μην συμβεί τίποτε¨. Ο Κεμαλετίν Γκιουμπέλ ο οποίος ειδοποίησε σχετικά την αστυνομία και του οποίου ο γιός έχει παγιδευτεί μέσα μαζί με άλλους, είπε πως όταν ο γιό του δεν επέστρεψε στο σπίτι, τηλεφώνησε στον οδηγό του οχήματος που τους επιστρέφει και έμαθε για την κατολίσθηση. Ο Γκιουμπέλ περιέγραψε πως όταν ήρθε στο μεταλλείο δεν είδε κανέναν και έπαθε σοκ. Είπε : ¨Μπροστά στο μεταλλείο δεν βρισκόταν κανείς. Δεν ανέφεραν καν πως έγινε κατολίσθηση. Αμέσως πήρα την αστυνομία και ζήτησα βοήθεια. Οι ιδιοκτήτες του μεταλλείου απέκρυψαν το γεγονός για να μην το μάθουν τα ΜΜΕ. Μέσα υπάρχει ο γιός μου, ο ανιψιός μου και ο γείτονας μου. Μακάρι να βγούνε σώοι¨.

…….

DHA 12/8/2014

 

Previous Article

ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ BTTDD ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *