Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : Αναζητώντας λύση για τον SOM-J που ΔΕΝ θα ενσωματωθεί στα F-35…

No Comments Share:

Υπουργός βιομηχανίας: Ο πύραυλος που αναπτύχθηκε για τα αεροσκάφη F-35, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ΜΕΑ Ακιντζί.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, δήλωσε πως ο πύραυλος cruise SOM-J που ανέπτυξαν από κοινού για τα F-35 οι TUBITAK και Roketsan, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Ακιντζί που βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας μετά από την παραλαβή από την Ρωσία του αμυντικού συστήματος S-400, ανέστειλε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα πολεμικά αεροσκάφη F-35.
Η εταιρία Lockheed Martin-παραγωγός των F-35, ανακοίνωσε πως έβγαλε την Τουρκία από την γραμμή παραγωγής.
Η Τουρκία αναμενόταν να μετάσχει με εκατοντάδες τεμάχια που θα παρήγαγε, στο πρόγραμμα F-35.
……
Ο υπουργός είπε τα εξής : Mπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στο εθνικό μας αεροσκάφος. Γνωρίζετε πως τώρα η εταιρεία Baykar αναπτύσσει το MEA Ακιντζί, αυτό θα μπορεί να μεταφέρει όλα τα πυρομαχικά που μεταφέρει ένα F-16. Μπορούμε άνετα να εντάξουμε τον SOM-J στο Ακιντζί και να επωφεληθούμε δια μέσω αυτού. Είναι σημαντικό να κερδηθεί αυτή η δυνατότητα. Τέτοιου είδους πύραυλο cruise αυτή τη στιγμή έχουν αναπτύξει δύο χώρες στον κόσμο. Για αυτό το λόγο αν οι χώρες οι οποίες είναι στο πρόγραμμα F-35 επιθυμούν να αγοράσουν έναν τέτοιο πύραυλο, ακόμη και αν εμείς μείνουμε έξω από το πρόγραμμα, μπορούμε να τους τον πουλήσουμε. Διότι πρόκειται για μία αγορά, εάν είσαι ανταγωνιστικός αυτός δεν αγοράζει απο αλλού αλλά έρχεται και αγοράζει από εσένα.”

Sanayi bakanı: F-35’ler için geliştirilen füze Akıncı İHA’da kullanılabilir


4/8/2019

Σχ: O Τούρκος υπουργός προφανώς προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας και για τις οικονομικές απώλειες που θα έχει αυτή από την αποβολή από το πρόγραμμα F-35.

Είναι δυνατόν να επιτρέψουν οι ΗΠΑ σε χώρα που έχει αγοράσει το F-35 να μην αγοράσει τον αντίστοιχο δικό τους πύραυλο, αλλά να πάρει πύραυλο από την Τουρκία; …

Όσον αφορά την ανάπτυξη ΜΕΑ για στρατιωτική χρήση θα έπρεπε ήδη να είχαμε αναπτύξει ως Ελλαδα παρόμοια προγράμματα εστω χαμηλότερης ποιότητας ήδη από χθες…

Previous Article

Εγχείρηση στον εγκέφαλο 2.200 χρόνια πριν στις ακτές της Μικράς Ασίας…

Next Article

Δικά τους τα δικαστήρια, ότι θέλουν κάνουν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *