Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠYΡHΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ

No Comments Share:

Για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμό, προσφορές υπέβαλλαν γαλλικές και ιαπωνικές εταιρίες.

 Για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, προσφορές υπέβαλλαν ιαπωνικές και γαλλικές εταιρείες ενέργειας

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο Φωνή της Ρωσίας που αναμετάδωσε από το AFP ¨Οι ιαπωνικές εταιρίες Itochu και Mitsubishi και η το γαλλικό κονσόρτσιουμ GDF Suez υπέβαλλαν προσφορές για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.

Άτομο που πληροφόρησε σχετικά το AFP, ανέφερε πως οι προσφορές έχουν παραληφθεί, αλλά δεν θέλησε να πει πότε θα ανακοινωθούν από τη Τουρκία τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Ο δεύτερος αυτός σταθμός σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην Σινώπη, θα έχει δυνατότητα παραγωγής 5 MWt, και αναμένεται να κοστίσει 25 δις $. Εκτός από αυτές τις εταιρίες στον διαγωνισμό μετέχουν και η Κίνα, η Νότια Κορέα και ο Καναδάς.

Η Άγκυρα κατά τα επόμενα 5 χρόνια επιθυμεί να κατασκευάσει ακόμη τρεις πυρηνικούς σταθμούς. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία επιθυμεί να λύσει το θέμα του ενεργειακού της ανοίγματος και να μειώσει την εξάρτηση της από πηγές ενέργειας του εξωτερικού.

 Haber.sol.org 5/3/2013

Previous Article

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΙΑ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Next Article

ΔΑΚΡΥΣΕ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ Ο ΙΟΡΔΑΝΟΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *