Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΜΚΕΚ

No Comments Share:

Η ΜΚΕΚ έκανε ρεκόρ κερδών πουλώντας όπλα σε 5 ηπείρους

Η ΜΚΕΚ πουλώντας πέρσι όπλα και πυρομαχικά σε 29 χώρες, από τον Παναμά και τις Φιλιππίνες μέχρι την Σουηδία και τις ΗΠΑ έσπασε το ρεκόρ κερδών της. Τα καθαρά κέρδη αυτού του φορέα κατά το 2011 αυξήθηκαν κατά 180% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έφτασαν τα 165 εκ. λίρες.

Με βάση τις πληροφορίες από την ΜΚΕΚ, ο φορέας αυτός που παράσχει κάθε είδους όπλα, πυρομαχικά, πυραύλους και εκρηκτικά υλικά στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ το 2010 είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις αξίας 650 εκ. λιρών, το 2011 έφτασε στις 850 εκ. λίρες.

Η συνολική αξία των παραγγελιών που πήρε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το υπουργείο Εσωτερικών, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και από την ΜΙΤ, έφτασε τα 350 εκ. και 832 χιλιάδες λίρες.

Η ΜΚΕΚ με την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας και με την σημασία που αποδίδει στην έρευνα και την ανάπτυξη σχεδιάζει νέα προϊόντα και αυξάνει κάθε χρόνο τις εξαγωγές της. Η ΜΚΕΚ πούλησε σε 29 χώρες όπλα και πυρομαχικά ύψους 98 εκ. 478 χιλιάδων λιρών. Μαζί με τις πωλήσεις στο εσωτερικό τα κέρδη της ΜΚΕΚ έφτασαν τα 165 εκ.λίρες. Επίσης εντός του 2011 ο φορέας αυτός υπέγραψε συμφωνίες για εξαγωγές ύψους 630 εκ. λιρών.

Η χώρα στην οποία εξήγαγε η ΜΚΕΚ τα περισσότερα όπλα και πυρομαχικά ήταν η Σαουδική Αραβία με 44,6 εκ. λίρες. Σε αυτή τη χώρα εκτός από τις ρουκέτες SS30 πουλήθηκαν πολλά φυσίγγια και πυρομαχικά. Την Σαουδική Αραβία ακολουθούν το Μπαχρέιν με 17,2 εκ, λίρες και το Ομάν με 7,1 εκ. λίρες. Οι πωλήσεις σε Μπαχρέιν και Ομάν αφορούν ως επί το πλείστον σφαίρες και φυσίγγια.

……………………..

Εφ. Χουριέτ 4-3-2012

 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΜΕΤ ΚΑΝΤΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *