Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Η Τουρκία αύξησε 170% τις εξαγωγές όπλων της

Σε αναφορά που δημοσίευσε το  Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης αναφέρεται πως η Τουρκία αύξησε τις εξαγωγές όπλων της κατά 170% .

Εντύπωση προκαλεί πως η εξουσία στην Τουρκία, από τη μία αφήνει το λαό αντιμέτωπο με μία βαριά οικονομική κρίση και από την άλλη κάνει μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες.

To SIPRI, στην αναφορά του σχετικά με την μεταφορά όπλων, παραθέτει τον όγκο των μετακινούμενων όπλων. Έτσι συγκρίνοντας το διάστημα 2009-2013 με το διάστημα 2014-2018, παγκοσμίως υπάρχει μια αύξηση 7,8%  στις μεταφορές όπλων.

Στην εξαγωγή όπλων στο διάστημα 2014-2018 οι πρωταθλητές είναι οι εξής : ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Κίνα. Η Τουρκία στην λίστα αυτή βρίσκεται στην 14η θέση με μια αύξηση 170%.  Οι χώρες προς τις οποίες η Τουρκία έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές είναι πρώτα τα ΗΑΕ με 30%, το Τουρκμενιστάν με 22% και η Σαουδική Αραβία με 10%.

ΟΙ μεγαλύτεροι εισαγωγείς όπλων που παρατίθενται στην λίστα του ινστιτούτου είναι η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Αίγυπτος και η Αλγερία. Η Τουρκία κατά την περίοδο 2014-2018 σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο εισήγαγε 21% λιγότερα όπλα, ευρισκόμενη στην 13η θέση των χώρων με τις περισσότερες εισαγωγές όπλων.

Σύμφωνα με την αναφορά, στο χρονικό διάστημα η Τουρκία εισήγαγε το 60% των όπλων της από τις ΗΠΑ, το 17% από την Ισπανία και το13% από την Ιταλία. Το SIPRI κατέγραψε πως το 2018 τα κέρδη των τουρκικών εταιριών που παράγουν όπλα αυξήθηκαν κατά 24%.

Στο θέμα της παγκόσμιας μεταφοράς όπλων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, τα όπλα που μεταφέρθηκαν  στην Μέση Ανατολή, αυξήθηκαν κατά 87%. Στην αναφορά εντύπωση προκαλεί πως οι ΗΠΑ πραγματοποιούν το 52% των συνολικών τους εξαγωγών στην Μέση Ανατολή.

https://anfturkce.com/dunya/tuerkiye-silah-ihracatini-yuezde-170-arttirdi-121715

11/3/2019

Σχ: Εμείς τι κάνουμε ; Εμείς έχουμε την άθλια την ΕΕ, που για να ανοίξεις ακόμη και σαν ιδιώτης μια τέτοια μονάδα π.χ.  αεροβόλων,  ζητάνε τέτοιους όρους και προϋποθέσεις που απλά μετανιώνεις για την απόφαση σου.

Previous Article

ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ : ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ…

Next Article

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *