Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΠΑΛΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

No Comments Share:

H Τουρκία δεν έχει σύστημα αεράμυνας

H Τουρκία η οποία στερείται αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου υψομέτρου, θέτει επί τάπητος το θέμα στις 4 Ιουλίου. Ειδικοί : Χώρα που δεν έχει σύστημα αεράμυνας είναι ανοιχτός στόχος.

H Τουρκία η οποία στερείται αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου υψομέτρου, φέρνει στις 4 Ιουλίου το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK).

Η αδυναμία της Τουρκίας στην αεράμυνα η οποία είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στα 1990 με τον πόλεμο στον Κόλπο και είχε λυθεί προσωρινά με τους Πάτριοτ που είχαν στείλει τότε οι ΗΠΑ, επανέρχεται σε κάθε κρίση. Σχετικά με το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας μεγάλου υψομέτρου που τίθεται μετά τις διεθνείς κρίσεις στις συγκεντρώσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, μέχρι τώρα έχουν κάνει προσφορές τέσσερεις χώρες. Στην σύνοδο της SSIK στις 4 Ιουλίου θα εξετασθούν οι αμερικανικοί Πάτριοτ, οι ρωσικοί S-400, το κινεζικό σύστημα FD-2000 και η Ιταλογαλλική συμπαραγωγή Eurosam Samp-T.

 Προηγούνται τα συστήματα Πάτριοτ (PAC 3) διότι οι Τ.Ε.Δ. είναι εξοικειωμένες με την αμερικανική τεχνολογία και οι Samp-T διότι προτείνουν συμπαραγωγή. Τα πλέον προηγμένα συστήματα του κόσμου είναι τα ρωσικά S-400 αλλά λόγω της κρίσης φαίνεται δύσκολο να αγοραστούν. Η Τουρκία σχεδιάζει στο τέλους αυτού του διαγωνισμού 4 δις $ να αγοράσει 4 αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου υψομέτρου.

Χωρίς σύστημα είστε στόχος

Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ο καθηγητής Μουσταφά Κιμπάρογλου δήλωσε πως ¨Τα αντιαεροπορικά συστήματα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Το όνομα τους μπορεί να είναι ¨αμυντικά¨ αλλά αυτό δεν σημαίνει και ¨ειρηνόφιλα¨. Αυξάνει την επιθετική σας ισχύ. Ο Κιμπάρογλου ανέφερε πως οι στρατοί που δεν έχουν τέτοια συστήματα, είναι ανοιχτοί σε αεροπορικές επιθέσεις και έχουν μειωμένη αποτροπή, ενώ πρόσθεσε τα εξής : ¨ Εάν δεν έχετε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τα αεροπλάνα που στέλνετε γίνονται τροφή για τον εχθρό. Αυτά εκτελούν καθήκοντα ασπίδας και σας δίνουν την ικανότητα ¨βαθέως χτυπήματος¨. Φυσικά αυτά τα συστήματα δεν είναι 100% επιτυχίας. Ακόμη και το πιο εξελιγμένο το S-400 έχει ποσοστό ευστοχίας 80%.

Η Τουρκία δεν διαθέτει τέτοια τεχνολογία

Τα αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου υψομέτρου, εντοπίζουν με το ραντάρ τις εναέριες επιθέσεις που κατευθύνονται προς την χώρα και διασφαλίζουν την αποτροπή τους πριν περάσουν τα σύνορα. Στην Τουρκία αυτή η τεχνολογία δεν υπάρχει. Στις νατοϊκές εγκαταστάσεις του Κιούρετζικ στην Μαλάτια βρίσκονται μόνο τα συστήματα ραντάρ. Οι τοποθετημένοι στην Ρουμανία πύραυλοι του συστήματος αυτού αναμένεται να ενεργοποιηθούν το 2015.

 Εφ. Ταράφ 29/6/2012

Previous Article

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Next Article

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΜΑΝΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *