Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τέρμα το σχέδιο για πυρηνικό σταθμό στην Σινώπη, λόγω κόστους…

No Comments Share:

Το σχέδιο για πυρηνικό σταθμό στην Σινώπη σταμάτησε λόγω κόστους

Ο ΠτΔ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο σχεδιαζόμενος να κατασκευαστεί μαζί με την Ιαπωνία πυρηνικός σταθμός στην Σινώπη, σταμάτησε λόγω κόστους.

Ο Ερντογάν που μετέβη στην Ιαπωνία για να μετάσχει στην σύνοδο των G-20, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Nikkei είπε τα εξής : ¨Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εικόνα που στα θέματα κόστους και ημερολογίου δεν συμφωνούσε με αυτά που είχαμε συμφωνήσει (στην έκθεση σκοπιμότητας). Φυσικά είναι θλιβερό το ότι ο πυρηνικός σταθμός της Σινώπης δεν προχώρησε όπως επιθυμούσαμε. Αλλά την συνεργασία μας με την Ιαπωνία δεν την περιορίζουμε μόνο στην πυρηνική ενέργεια¨.

Ο Ερντογάν είπε πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Ιαπωνία αντί της πυρηνικής ενέργειας στον άνθρακα που έχει λιγότερα απόβλητα, στην ανανεώσιμη ενέργεια και στις μεταφορές. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα του πως οι δύο χώρες το συντομότερο δυνατό θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.

Ιαπωνία και Τουρκία το 2013 συνήψαν συμφωνία για το στήσιμο τεσσάρων σταθμών πυρηνικής ενέργειας στην Σινώπη. Ο σχεδιασμός ήταν η κατασκευή να αρχίσει το 2017 και ο πρώτος αντιδραστήρας να λειτουργήσει το 2023. Το σχέδιο αυτό προβαλλόταν ως ένα μοντέλο στις εξαγωγές υποδομών από την πλευρά της Ιαπωνίας.

Ως δικαιολογία για την αύξηση του κόστους, προβάλλεται το ότι μετά από το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα το 2011 στην Ιαπωνία, αυξήθηκε το κόστος των μέτρων ασφαλείας, αλλά και μειώθηκε η αξία της τουρκικής λίρας.

http://www.diken.com.tr/sinoptaki-nukleer-santral-projesi-maliyet-nedeniyle-durduruldu/
27/6/2019
Previous Article

Ανάληψη καθηκόντων από τον Ιμάμογλου με προσευχή και με κοινοποίηση των φωτογραφιών…

Next Article

Συριακές δυνάμεις χτύπησαν σημείο των ΤΕΔ στην Ιντλίμπ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *