Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ¨ΚΑΝΟΝΙ¨ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ

No Comments Share:

 

Επίδραση ντόμινο στις κατασκευές: Η μισού αιώνα εταιρία  Palet Κατασκευαστική κήρυξε πτώχευση

Η εταιρία Palet Κατασκευστική, που κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκία το φράγμα Ατατούρκ, κήρυξε πτώχευση.

Μετά από τις κατασκευαστικές εταιρίες Ceylan,  Nafia και Nuhoğlu, που κήρυξαν πτώχευση, μια ακόμη ήρθε σε αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ντιντζέρ Γκιοκτσέ  στην εφ. Χουριέτ, η εταιρία  Palet Κατασκευαστική κήρυξε πτώχευση.  Το αίτημα της εταιρίας και των διοικητικών στελεχών της Αλίμ Μελίχ Κουρά, Μ. Εμρέ, Οκιάρ και Φαϊκ Οκιάρ υποβλήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου. Στο αίτημα που υποβλήθηκε στο Εμπορικό Πρωτοδικείο Άγκυρας, προβάλλονται  οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία ως αίτια για την οικονομική δυσχέρεια της εταιρίας. Σύμφωνα με την αίτηση επηρέασαν αρνητικά την εταιρία η μείωση της ρευστότητας παγκοσμίως, τα αυξανόμενα γεωπολιτικά ρίσκα, η απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 και η απότομη άνοδος του συναλλάγματος.

Το μέγεθος των έργων που έχει η εταιρία είναι 660 εκ. λίρες και τα συνολικά της χρέη 105.741.000 λίρες. Έτσι προβλέπεται η εταιρία να πληρώσεις τα χρέη της σε 36 ισόποσες δόσεις.

Η εταιρία Palet που ασχολείται ιδιαίτερα με έργα τούνελ και ύδρευσης ιδρύθηκε το 1966. Στις κατασκευές μπήκε το 1983 και το 2003 ολοκλήρωσε την κατασκευή του φράγματος Ατατούρκ ως επικεφαλής του κονσόρτσιουμ που είχε αναλάβει την κατασκευή του. Διαθέτει κεφάλαιο 47,8 εκ. λιρών και μεταξύ των μετόχων της είναι και ο αθλητικός σχολιαστής Ομέρ Ουρουντούλ.

http://www.diken.com.tr/insaatta-domino-etkisi-yarim-asirlik-palet-insaat-da-konkordato-ilan-etti/

3/10/2018

Previous Article

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ- ΔΥΟ ΠΙΤΜΠΟΥΛ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *