Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

N.Y.T. : ¨Η απόφαση αυξάνει την πιθανότητα για οικονομική κρίση¨

0 σχόλια Share:

Η εφημερίδα Νew Υork Τimes σχετικά με την απόφαση για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε πως “αυξάνει την πιθανότητα για κοινωνική αναταραχή και μία νέα οικονομική κρίση”

Η εφημερίδα Νew Υork Τimes σε είδηση της σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να επαναληφθούν οι εκλογές στο δήμο Κωνσταντινούπολης, σχολιάζει πως “έσβησε την συντριπτική ήττα του προέδρου της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά αύξησε την πιθανότητα για κοινωνική αναταραχή και μία νέα οικονομική κρίση” .
Η είδηση φέρει την υπογραφή της Καρλότα Γκάλλι και αναφέρει πως “Ο ανεπανάληπτος αγώνας για την μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το εμπορικό της κέντρο την Κωνσταντινούπολη, υπογραμμίζει το πόσο βαθιά ήταν η πληγή που άνοιξε για τον Ερντογάν και το κόμμα του” . Στο κείμενο αναφέρεται ότι το ΑΚΡ του Ερντογάν, έχασε εκτός από την ;Aγκυρα και κάποιες άλλες σημαντικές βιομηχανικές πόλεις στο νότο και συνεχίζει γράφοντας τα εξής: “Αλλά η απώλεια της Κωνσταντινούπολης που είναι η πολιτική του βάση και η πίσω αυλή, όπως και η πηγή πλούτου και πρεστίζ για την οικογένειά του και τον στενό του κύκλο, ήταν ιδιαίτερα επίπονη” . Στο κείμενο καταγράφεται πως “Η αντιπολίτευση σχολίασε το αίτημα για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ως κάτι που δείχνει πως ο Ερντογάν και το κόμμα του δεν σέβονται τη βούληση των εκλογέων και προσθέτει πως παρά την εκ νέου καταμέτρηση στις αμφισβητούμενες περιοχές το αποτέλεσμα δεν άλλαξε”.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ

Στο κείμενο αναφέρεται πως η αντιπολίτευση είχε την ελπίδα πως το YSK θα απέρριπτε την το αίτημα του Ερντογάν για επανάληψη των εκλογών και γράφει πως “Η απόφαση του YSK ενίσχυσε τις υποψίες πως τα μέλη του συμβουλίου αυτού, χρωστάνε στο κόμμα του Ερντογάν και ότι παρέμειναν ανυπεράσπιστα στις πιέσεις”. Το γεγονός ότι η θητεία του προέδρου και των μελών του YSK παρατάθηκε το 2018 για ακόμη ένα έτος, με νόμο που υπέβαλε το κόμμα ΑΚΡ, έκανε την αντιπολίτευση να αμφιβάλλει για την ανεξαρτησία αυτού του φορέα. ………

https://www.artigercek.com/haberler/nyt-istanbul-karari-sosyal-kargasa-ve-yeni-bir-ekonomik-kriz-ihtimalini-artirdi-1
7/5/2019
Previous Article

Tούρκοι στρατιωτικοί μεταβαίνουν στην Ρωσία για εκπαίδευση στους S-400

Next Article

¨Πολιτικό πραξικόπημα¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *