Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι καμπάνες χτυπούν δυνατά για πολλές τουρκικές επιχειρήσεις….

0 σχόλια Share:

………………..

Οι τίτλοι των δηλώσεων του  Πρόεδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων στην Τουρκία, Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου είχαν ως εξής:

Όλος ο κόσμος πέρνα μία δύσκολη περίοδο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αυτή την περίοδο πολλές επιχειρήσεις στη χώρα μας προσωρινά έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Πέρα από ορισμένους τομείς όλες οι εταιρίες μας έχουν σημαντική απώλεια στους τζίρους τους. Το κράτος μας σε αυτή την περίοδο για να θέσει υπό έλεγχο τις οικονομικές συνέπειες, ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα. Σπονδυλική στήλη αυτών των μέτρων ήταν η αναβολή των φόρων και οι πιστώσεις για πληρωμες μειωμένης εργασίας και χαμηλού κόστους. Και τα τρία αυτά μέτρα είναι πολύ σημαντικά για την συνέχιση της λειτουργίας των εταιρειών μας και την προστασία της απασχόλησης.
Μάλιστα για να διασφαλιστεί η διεύρυνση των πιστώσεων, στα πλαίσια των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυξήθηκαν κατά 250 δις τα δάνεια με κρατική εγγύηση.
Αλλά τα παράπονα που δεχόμαστε από επιμελητήρια και χρηματιστήρια και από τους 81 νόμους, καταδεικνύουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο να φτάσουν αυτές οι πιστώσεις από τις τράπεζες προς τις εταιρείες μας που έχουν χρηματοδοτικό πρόβλημα. Οι τράπεζες δεν δέχονται καν τις αιτήσεις από τις εταιρείες μας λέγοντας πως “ξεπεράστηκε το όριο”. Και μάλιστα ακόμα και εταιρείες που δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τον κορωνοϊό και εταιρείες με μεγάλη αξιοπιστία, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χρησιμοποίηση των δανείων.
Επιθυμώ από εδώ να απευθύνω έκκληση στις τράπεζες. Αυτή δεν είναι περίοδος για να σκεφτόμαστε τα κέρδη και να επιλέγουμε εταιρείες. Όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι. Χωρίς τον πραγματικό τομέα δεν υπάρχει και τραπεζικός τομέας. Άλλωστε το κράτος μας αναλαμβάνει το 80% του ρίσκου. Καλώ τις τράπεζες μας να στηρίξουν της προβληματικές εταιρείες μας”.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/202004071041770852-tobb-baskani-hisarciklioglu-sirketlerimiz-bankalar-tarafindan-limit-bitti-denip-basvuru-dahi/

7/4/2020

Previous Article

Τα νέα επίσημα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Τουρκία

Next Article

Ερντογάν – Παραπέμπει σε οικονομικά μέτρα πολέμου τρομοκρατώντας την αγορά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *