Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πολύ καλά λόγια από την FITCH για την τουρκική οικονομία

0 σχόλια Share:

Fitch : Η οικονομία της Τουρκίας έδειξε μια εντυπωσιακή αντίσταση

Ο Εντ Πάρκερ-Διευθυντής της Ομάδας Πιστωτικής Βαθμολόγησης Χωρών της Fitch, δήλωσε πως ¨Η Τουρκία ανέκαμψε από την χρηματοοικονομική κρίση του περασμένου καλοκαιριού, ισορρόπησε και παρουσίασε μια εντυπωσιακή αντίσταση κι ευελιξία…. Στην Τουρκία κάποια θεμέλια είναι ακόμη πολύ ισχυρά, όπως ο ισολογισμός του δημοσίου και το χαμηλό δημόσιο χρέος. ΟΙ ιδιωτικές τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση. Ο ιδιωτικός τομέας είναι ευέλικτος και δυναμικός.

…………..

60 δις $ άνοιγμα του ισοζυγίου εξαλείφθηκε και αυτή την στιγμή υπάρχει πλεόνασμα. Επίσης για να χρηματοδοτηθεί αυτό δεν υπήρξε καμία δυσκολία στην ροή των κεφαλαίων. Πέρσι αυτόν τον καιρό υπήρχαν αμφιβολίες για αυτό. Ο πληθωρισμός αυτή την στιγμή πέφτει και η ανάπτυξη βελτιώνεται.

……………

Εμείς επικεντρωνόμαστε στα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικός δείκτης. Αυτά είναι περίπου στα επίπεδα των 100 δις $. Αυτό οφείλεται στο σχετικά χαμηλό επίπεδο υποχρεώσεων δημόσιου χρέους. Οι περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις ανήκουν  στις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και στις τράπεζες. Πιστεύουμε ότι το συνολικό αποθεματικό είναι ένας πιο σημαντικός δείκτης.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201909191040211847-fitch-turkiye-ekonomisi-etkileyici-bir-sekilde-direnc-gosterdi/

19/9/2019

Previous Article

Το …άλλο χρυσωρυχείο της Θράκης

Next Article

200 χρόνια μετά το σχέδιο του Ιμπραήμ για αντικατάσταση πληθυσμού εξελίσσεται…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *