Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Όλες οι επιλογές δύσκολες…

No Comments Share:

Moody’s προς την Τουρκία: “Κατανάλωσες τα μισά συναλλαγματικά σου αποθέματα, πάνε στο ΔΝΤ:

Η Μoody’s επισήμανε πως η Κεντρική τράπεζα για να ρίξει το δολάριο από τις αρχές του έτους έχει ξοδέψει τα μισά συναλλαγματικά αποθέματα ενώ μεταξύ των προτάσεων της περιλαμβάνει και την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Μoody’s εστιάζει στο ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας από τις αρχές του έτους για να ρίξει την ισοτιμία του δολαρίου στην Τουρκία κατανάλωσε τα μισά της συναλλαγματικά αποθέματα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η οικονομία συρρικνώθηκε μετά από τον κορονοιο προβλέπει πως οι εταιρείες θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από την εκροή κεφαλαίων και εστιάζει σε τρεις προτάσεις προς την Τουρκία.
……
…..

Σύμφωνα με τη Μoody’s η τουρκική κυβέρνηση για να λύσει αυτή την κατάσταση, διαθέτει αρκετές επιλογές τις οποίες παρέθεσε ως εξής :

1) Να επιτραπεί η πτώση αξίας της τουρκικής λίρας κάτι που θα επιβραδύνει την οικονομία και θα αυξήσει το δημόσιο χρέος όπως σε παρόμοιες χώρες

2) εφαρμογή βραχυπρόθεσμου προγράμματος Οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα προκαλέσει πόνο στην οικονομία αλλά θα ελαφρύνει την πίεση προς τη λίρα.
3) Υποβολή αίτησης προς το ΔΝΤ για υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων ,κάτι όμως που θα είναι πολιτικά δυσάρεστο.
4) Διπλή αναζήτηση στήριξης κάτι όμως που λόγω του μεγέθους της Τουρκίας και των διαρθρωτικών ανισορροπιών είναι πολύ δύσκολο.
5) Περιορισμός έτι περισσότερο της διατήρησης ξένου νομίσματος, κάτι όμως που σαν επιλογή είναι πολύ επιζήμια για τις εγχώριες επιχειρήσεις και αποκαλύπτει μία προεπιλογή.

https://artigercek.com/haberler/moody-s-turkiye-ye-doviz-rezervlerinin-yarisini-tukettin-imf-ye-git-dedi

8/6/2020

Previous Article

Ερντογάν προς Ελλάδα: ¨Μάθε την θέση σου, αν δεν την μάθεις είναι σαφές το τι θα πράξει η Τουρκία¨

Next Article

Απειλές από το LNA για χτύπημα (και) τουρκικών πλοίων….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *