Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H Τουρκία κοντά σε συμφωνία για χρηματοδότηση με Κατάρ, Κίνα και Βρετανία

No Comments Share:

………..
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ για τις εξωτερικές υποθέσεις, Σεβντέτ Γιλμάζ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία επιδιώκει συμφωνίες με ξένα κράτη.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει απευθύνει έκκληση σε ξένους εταίρους της αναζητώντας επειγόντως χρηματοδότηση, ανέφεραν τρεις ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Reuters, υπό τον φόβο μια δεύτερης νομισματικής κρίσης.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο, πραγματοποίησαν διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους τους από την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη δημιουργία γραμμών swap νομισμάτων, αλλά και με το Κατάρ και την Κίνα για την επέκταση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ για τις εξωτερικές υποθέσεις, Σεβντέτ Γιλμάζ, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία επιδιώκει συμφωνίες swap.

«Έχουμε διαπραγματεύσεις με διαφορετικές κεντρικές τράπεζες» είπε σε συζήτηση, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες». Πάντως, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Την περασμένη βδομάδα η τουρκική λίρα βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό, περιορίζοντας την ικανότητα της Άγκυρας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με το χρέος και τα εξαντλημένα ξένα αποθέματά της.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε στο Reuters ότι η Τουρκία αισθάνεται σίγουρη μετά τις συνομιλίες. Ωστόσο, δεν έγινε σαφές πόσο κοντά μπορεί να βρίσκεται σε συμφωνίες, καθώς η πανδημία κορονοϊού επηρεάζει κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες όπως ποτέ άλλοτε.

Η διπλωματική προσπάθεια έρχεται καθώς η πανδημία κορονοϊού αναμένεται να προκαλέσει ύφεση και στην Τουρκία.

«Οι συνομιλίες είναι σε καλύτερο επίπεδο ειδικά με το Κατάρ, την Κίνα και τη Βρετανία» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, σύμφωνα με το Reuters. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα εξασφαλιστεί ένα συγκεκριμένο ποσό πόρων και ότι η συμφωνία δεν θα έπρεπε να καθυστερήσει πολύ. Δύο άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Τουρκία επικοινώνησε με εκπροσώπους της Ιαπωνίας για πιθανή χρηματοδότηση, ενώ ένας πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν.

Sputnik  15/5/2020

 

Previous Article

Άνοιξε το τουρκοπαζαρο στην Αδριανούπολη, τρέξτε Έλληνες να τους χρηματοδοτήσετε… 😠😠😠

Next Article

Bίντεο- Επίθεση των ¨Απελευθερωτικών Δυνάμεων Άφριν¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *