Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Διάσημος οικονομολόγος: Στην Τουρκία ο πραγματικός πληθωρισμός είναι 43%, η TÜİK δεν είναι αξιόπιστη

0 σχόλια Share:

 

Ο διάσημος καθηγητής-οικονομολόγος Στιβ Χάνκε δήλωσε πως ο πραγματικός πληθωρισμός στην Τουρκία είναι 43% και πρόσθεσε : ¨Να μην σας ξεγελάν οι περί 20% αναφορές της κυβέρνησης του ΠτΔ Ερντογάν. Οι μετρήσεις της  TÜİK (Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία) δεν είναι αξιόπιστες.

 

Ο Χάνκε που είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και υπήρξε οικονομικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο επί Ρόναλντ Ρίγκαν, στην ανάρτηση του ανέφερε τα εξής: ¨Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας στις 13/4/2019 δεν μετρήθηκε σωστά, ο ετήσιος πληθωρισμός είναι 43%. . Μην ξεγιελέστε από τις δηλώσεις της κυβέρνησης Ερντογάν περί 20%. Οι μετρήσεις της  TÜİK δεν είναι αξιόπιστες.

Ο Χάνκε κοινοποίησε ένα γράφημα που αντανακλά τον επίσημο και τον πραγματικό πληθωρισμό.

Ο Χάνκε σε ανάρτηση που έκανε σχετικά με το ¨πακέτο μεταρρυθμίσεων¨  που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και το πακέτο των 5 δις $ (28 δις λιρών) το οποίο θα στηρίξει τις τράπεζες είπε τα εξής : Η στήριξη των 5 δις$ του Ερντογάν προς τις βουλιαγμένες στα χρέη τράπεζες της Τουρκίας, είναι μια κίνηση πολύ μικρή που γίνεται πολύ αργά. Για όσο δεν στήνεται ένα νομισματικό συμβούλιο, δεν θα λειτουργήσει τίποτε με έναν πληθωρισμό στο 40%  και με την αξιολύπητη και μισοψημένη  λίρα να είναι μια άγκυρα για την οικονομία¨.

 

 

Ünlü ekonomist: Türkiye’de gerçek enflasyon yüzde 43, TÜİK güvenilir değil

15/4/2019

Previous Article

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ¨ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ¨ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ…

Next Article

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΣΟΧΗ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *