Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΣΙΝΩΠΗΣ

No Comments Share:

 

Ενδεχομένως αλλάζει γνώμη η Ιαπωνία για τον Πυρηνικό Σταθμό που θα κατασκεύαζε στην Σινώπη

Αναφέρεται πως η Ιαπωνία λόγω της μείωσης της αξίας της τουρκικής λίρας, ετοιμάζεται να ακυρώσει το σχέδιο για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Σινώπη.

Αναφέρεται πως λόγω των ακόμη πιο υψηλών στάνταρ των μέτρων ασφαλείας της Ιαπωνίας, αλλά και λόγω απώλειας αξίας της τουρκικής λίρας, το κόστος του πυρηνικού σταθμού της Σινώπης ανέβηκε και για αυτό η Ιαπωνία, εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης της από το σχέδιο.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Σύμφωνα με την είδηση από το Ρόιτερς, το κόστος του  σχεδίου που ανέλαβε κονσόρτσιουμ αποτελούμενο από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ιαπωνίας, ανέβηκε και έφτασε στα 44 δις $, κάτι που είναι διπλάσιο από το αρχικά υπολογισμένο. Η κατάσταση αυτή δυσκολεύει την συνέχιση του σχεδίου από τον κύριο ανάδοχο (Mitsubishi Heavy Industries) όπως και από τους άλλους εταίρους. Ο Νικκέι έγραψε πως  οι βασικοί λόγοι αύξησης του κόστους,  είναι η υποχρέωση για υψηλά μέτρα ασφαλείας (που επιβλήθηκαν μετά από το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2011)  και η πτώση της αξίας τη τουρκικής λίρας.

ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Το Ιαπωνο-Γαλλικό κονσόρτσιουμ  είχε συμφωνήσει για την κατασκευή στην Σινώπη του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας. Το σχέδιο θεωρείται πως ήταν ένα μοντέλο στις εξαγωγές υποδομών της Ιαπωνίας.

https://www.sondakika.com/haber/haber-japonya-sinop-ta-yapacagi-nukleer-santralden-11503304/

4/12/2018

Previous Article

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Next Article

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ – ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *