Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΛΣ ΡΟΪΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

No Comments Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τούρκοι και Άγγλοι συμφώνησαν! Αρχίζει η παραγωγή

Ο όμιλος Kale και η Ρολς Ρόις που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο, συμφώνησαν στην ανάπτυξη κινητήρων αεροσκαφών για την Τουρκία.

Ο Ζιγιά Αλτουνγιαλντίζ-πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας-Εμπορίου και Τεχνολογίας της βουλής, δήλωσε: ¨ Επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε εγχώρια εταιρία μας με αγγλική εταιρία, για την εγχώρια παραγωγή κινητήρα αεροσκάφους, όπως και για το ότι το ¨Know how¨ θα ανήκει στην Τουρκία.  Στο επόμενο διάστημα η χώρα μας θα φτάσει στο σημείο να παράγει τον δικό της εγχώριο κινητήρα τζετ.¨

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Αναντολού, τις προηγούμενες μέρες επετεύχθη συμφωνία για παραγωγή κινητήρων αεροσκαφών, ανάμεσα στον όμιλο Kale και στην Ρολς Ρόις που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο.

Θα ιδρυθεί μια εταιρία στην οποία ο όμιλος Κale θα έχει το 51% και η Ρολς Ρόις το 49%  και ο στόχος είναι να καλυφθεί η ανάγκη της Τουρκίας για το πολεμικό αεροσκάφος TF-X, όπως και για τις ανάγκες που υπάρχουν ευρύτερα για στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη της χώρας.

Χάρη σε αυτή την προσπάθεια, αναμένεται πως η Τουρκία θα γίνε μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που παράγουν κινητήρες, όπως και να αναπτύξει εξαγωγές σε αυτόν τον τομέα.

Ο Ζιγιά Αλτουνγιαλντίζ-πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας-Εμπορίου και Τεχνολογίας της βουλής, δήλωσε πως η αμυντική βιομηχανία έχει καταστεί η ατμομηχανή της χώρας.

…………….

Δήλωσε ο Αλτουνγιαλντίζ : Στο επόμενο διάστημα έχουμε σχέδια και εργασίες σχετικά με την παραγωγή εθνικού αεροσκάφους και περιφερειακού επιβατικού αεροσκάφους. Στα πλαίσια αυτά υπήρξε σημαντική εξέλιξη στο θέμα της παραγωγής εγχώριου κινητήρα. Επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε εγχώρια εταιρία μας με αγγλική εταιρία, για την εγχώρια παραγωγή κινητήρα αεροσκάφους, όπως και για το ότι το ¨Know how¨ θα ανήκει στην Τουρκία.  Στο επόμενο διάστημα η χώρα μας θα φτάσει στο σημείο να παράγει τον δικό της εγχώριο κινητήρα τζετ. Είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία. Οι εργασίες αυτές βήμα-βήμα θα πάνε στο σημείο που επιθυμούμε  την αμυντική μας βιομηχανία. ¨
……………………

http://www.yeniakit.com.tr/haber/turkler-ve-ingilizler-anlasti-uretim-basliyor-388355.html

24/10/2017

Previous Article

Ὁ Σελήμ παρών κι ἐδῶ!

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ¨ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *