Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Moody’s ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

No Comments Share:

Σχόλιο της Moody’s για την μείωση στους φόρους: Η κινητικότητα που δημιουργήθηκε είναι προσωρινή και είναι αρνητικό για την βαθμολόγηση

Ο οίκος πιστωτικής αξιολόγησης Moody’s, ανακοίνωσε πως οι αποφάσεις για μείωση των φόρων στην Τουρκία, θα ενισχύσουν προσωρινά την κατανάλωση, αλλά ότι αυτό είναι αρνητικό για την πιστωτική αξιολόγηση και ενέχει τον κίνδυνο να αυξηθεί πάλι η πίεση άνω στην τουρκική λίρα.

Ο υπουργός Οικονομίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοινωσε εκπτώσεις φόρων που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του έτους, για τις λευκές συσκευές, τα αυτοκίνητα, τα έπιπλα και τα ακίνητα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντουνιά, η Moody’s σχολιάζοντας τις εκπτώσεις αυτές, ανέφερε πως τα κίνητρα αυτά είναι δείγματα μιας μελλοντικά πιο χαλαρής δημοσιονομικής στάσης. Η Moody’s αναφέρει πως η στάση αυτή εμπεριέχει τον κίνδυνο, αργά ή γρήγορα να ανοίξει τον δρόμο για μια σταδιακή διάβρωση της οικονομικής ισχύος της Τουρκίας.

 

Στην αναφορά καταγράφεται πως ¨Η αναζωογόνηση της εσωτερικής ζήτησης μπορεί να επιβραδύνει την εξισορρόπηση των μακροοικονομικών της Τουρκίας¨και αναφέρονται οι εξής φράσεις : ¨Οι εκπτώσεις στους φόρους μπορεί να ζωντανέψουν τις πιέσεις πάνω στην τουρκική λίρα και να πυροδοτήσει τις ήδη ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις. Καθώς οι εκπτώσεις φόρων είναι προσωρινές, δεν προσδοκούμε κάποια αρνητική επίπτωση στον κυβερνητικό προυπολογισμό,  αλλά μια προσπάθεια εξόδου από την ύφεση διαμέσου ακόμη μεγαλύτερων κινήτρων, μπορεί να είναι προβληματική¨.

Moody’s vergi indirimini yorumladı: Yarattığı canlılık geçici, not için olumsuz

5/11/2018

Previous Article

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΝΕΦΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΧΡΕΩΝ…

Next Article

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΤΖΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 3ου ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *