Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY΄S

No Comments Share:

H Moody’s υποβίβασε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας

240920160805459612878_2

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη θέση ¨Baa3″ της Τουρκίας (επίπεδο στο οποίο μπορούν να γίνουν επενδύσεις) κατά ένα σκαλί πιο κάτω στο “Ba1” (στάσιμη).

Στην ανακοίνωση της Moody’s ως αιτιολογία για αυτό αναφέρεται πως είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την υψηλή ανάγκη χρηματοδότησης από εξωτερικούς πόρους που έχει η Τουρκία όπως και από την μειωμένη και στηριγμένη σε δανεισμό ανάπτυξη και θεσμική σταθερότητα.

Η Moody’s, σε ανακοίνωση που έκανε στις 18 Ιουλίου είχε αναφέρει πως η αξιολόγηση για την Τουρκία που είχε αρχίσει μετά το πραξικόπημα θα περατωνόταν εντός 90 ημερών. Ο οίκος ως επόμενη ημερομηνία αξιολόγησης καθόρισε την 2/12.

Μετά από την υποβίβαση και από την Moody’s  η Τουρκία έχει στους δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης βαθμολογία κάτω του ¨μπορεί να γίνει επένδυση¨.

Νωρίτερα ήταν η εταιρία Standard & Poor’s η οποία είχε υποβιβάσει την βαθμολογία της Τουρκίας σε επίπεδο κάτω από το ¨μπορεί να γίνει επένδυση¨.

Ο έτερος οίκος αξιολόγησης η Fitch, συνεχίζει και βαθμολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε επίπεδο πάνω του ¨μπορεί να γίνει επένδυση¨.
http://www.dha.com.tr/moodys-turkiyenin-kredi-notunu-dusurdu_1333395.html

24/9/2016

Previous Article

AΦΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…

Next Article

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *