Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ…

No Comments Share:

Διασωθείς ανθρακωρύχος περιέγραψε εκείνες τις στιγμές σε ανταποκριτή του DHA

281020141926033535816_2

O Κερίμ Πιναρλί, ένας από τους 8 εργάτες που σώθηκαν στο ορυχείο όπου έχουν παγιδευτεί λόγω νερού άλλοι 18 συνάδελφοι του είπε πως ¨Ήταν η ώρα του φαγητού μας. Ξαφνικά έγινα κάτι σαν φουρτούνα μέσα στο ορυχείο. Μαζί άρχισε να έρχεται και μυρωδιά αερίου.

Ο Κερίμ περιγράφει πως νόμισαν αρχικά πως συνέβη κατολίσθηση σε άλλη γαλαρία και περιέγραψε τις στιγμές φρίκης ως εξής :

¨Εμείς πηγαίναμε προς την μεριά των συναδέλφων μας όταν αυτοί μας φώναξαν «φύγετε, μην έρχεστε». Στην βάρδια μας ο επικεφαλής μας είχε συσκευή η οποία άρχισε να σφυρίζει. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μυρωδιά αερίου και είναι επικίνδυνο. Αρχίσαμε να φεύγουμε. Φύγαμε 25-30 μέτρα. Είδαμε ότι οι συνάδελφοι που μας φώναξαν «φύγετε» δεν είχαν έρθει. Σταματήσαμε και στραφήκαμε να δούμε γιατί δεν ήρθαν, αλλά τότε ήρθε ακόμη πιο έντονη η μυρωδιά του αερίου και έτσι αρχίσαμε να φεύγουμε. Φύγαμε θέλοντας να βγούμε έξω μια ώρα αρχύτερα. Τρέχαμε πολύ γιατί σκεφτήκαμε να μην μας προλάβει το αέριο. Τρέξαμε και όταν φτάσαμε στην ράμπα εξόδου, έφτασε πίσω μας και το νερό.  Σωθήκαμε με διαφορά δευτερολέπτων. Εμείς οι 6 εργάτες βγήκαμε από μέσα. Από την άλλη γαλαρία βγήκαν άλλοι δύο. Οι άλλοι συνάδελφοι είναι μέσα

Ο Κερίμ Πιναρλί λέει πως παλιότερα έτρωγαν έξω και μετά τους πήραν μέσα :¨Τρώγαμε μέσα παλιότερα. Μετά μας έβαλαν μέσα.  Αυτό επειδή κοστίζει δύο μεροκάματα. Μέσα θα τρώτε μας είπαν. Αυτό συνέβη την ώρα του φαγητού, αν ήμασταν έξω δεν θα συνέβαινε. Τουλάχιστον οι εργάτες θα ήταν έξω. Συνέβη ακριβώς την ώρα του φαγητού. Καθώς ήταν η ώρα του φαγητού πιθανότατα θα ήταν μαζεμένοι σε τραπέζια 3 και 5 ατόμων. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κάτω στα 350-400 μέτρα. Σε μια βάρδια δουλεύουν 30-32 άτομα. Σίγουρα δεν μπορώ να πω. Για να πως το ακριβές νούμερο πρέπει να δούμε το τετράδιο βάρδιας. Εμείς είμαστε 8 πάντως που βγήκαμε. ΟΙ άλλοι συνάδελφοι έμειναν μέσα.

Στην ίδια περιοχή 11 χρόνια πριν είχαν σκοτωθεί 10 ανθρακωρύχοι, όταν συνέβη έκρηξη αερίου σε μεταλλείο.
DHA 28/10/2014

Previous Article

TMHMA ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΠΕΡΙ ΠΟΜΑΚΩΝ

Next Article

ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *