Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ

0 σχόλια Share:

Δουλεύουμε πολύ, ζούμε ανθυγιεινά

05

Η 16η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο η Τουρκία, πως αντανακλά την οικονομική της ισχύ στην ποιότητα ζωής ; Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) που έχει συσταθεί από 34 βιομηχανοποιημένες χώρες και στον οποίο είναι μέλος η Τουρκία, ανακοίνωσε αναφορά σύμφωνα με την οποία η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή. Η Τουρκία με βάση τις ώρες εργασίας, τα βασικές συνθήκες ζωής, το επίπεδο εκπαίδευσης, την θέση των γυναικών στην πολιτική και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

02

Το μισό του πληθυσμού δουλεύει άνω από 50 ώρες

Σύμφωνα με την αναφορά ποιότητα ζωής του OECD το πλέον εντυπωσιακό γράφημα σχετικά με την Τουρκία είναι αυτό των ωρών εργασίας. Η εικόνα φαίνεται να δικαιώνει την ρήση του κόσμου που συχνά ακούγεται να λέει πως ¨δουλεύουμε σαν τα γαϊδούρια¨. Σύμφωνα με την αναφορά στην Τουρκία ένα ποσοστό πάνω από 45% εργάζονται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα. Η Τουρκία είναι πρώτη με διαφορά σε αυτό το θέμα. Στο Μεξικό που είναι ο πιο κοντινός ανταγωνιστής σε αυτόν τον τομέα, το ποσοστό αυτών που εργάζονται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα είναι κοντά στο 30%.

Στην Ευρώπη όπου το μέγιστο των νόμιμων ωρών εργασίας είναι 48 την εβδομάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι κάτω του 10%. Η τρίτη στον κόσμο χώρα σχετικά με το πέραν των 50 ωρών ωράριο εργασίας είναι το Ισραήλ με 17%. Δηλαδή την ώρα που στις 34 χώρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 9% , στην Τουρκία το ποσοστό αυτών που εργάζονται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα ξεπερνά το 45%.

……….

Σχετικά με την βία σε βάρος των γυναικών, μείναμε εκτός κατάταξης καθώς δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία.

Αέρας-νερό δωρεάν αλλά αρκετά μολυσμένα

Σύμφωνα με την αναφορά για την ποιότητα ζωής η Τουρκία έχει πρόβλημα στο θέμα μόλυνσης αέρα και νερού. Σχετικά με την ποιότητα του αέρα σύμφωνα με τις μετρήσεις PM10, η Τουρκία βρίσκεται στην δεύτερη από το τέλος στην λίστα των μελών του OECD

………….

Eφ. Χουριέτ 10/11/2013

Previous Article

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ

Next Article

NEA ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΕΛΣΤΕΡΜΠΑΧ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *