Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΑΣΙΑ-ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

No Comments Share:

Ιστορική τελετή για το Μαρμαρά 

Gul

Πολίτες από όλη την Τουρκία και από τις 39 περιοχές της Κωνσταντινούπολης, που θέλανε να μετάσχουν στα εγκαίνια του Μαρμαρά-αυτού του ¨Σχεδίου του αιώνα¨, γέμισαν την πλατεία Ουσκουντάρ όπου και θα πραγματοποιούνταν η τελετή. Μετά από τις ομιλίες, την προσευχή τέλεσε ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων. Εντύπωση προκάλεσε πως κατά την διάρκεια της προσευχής, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Άμπε, μετείχε ανοίγοντας και αυτός τα χέρια του. Μετά από τα εγκαίνια ο πρόεδρος της δημοκρατίας Γκιούλ που οδήγησε το τρένο μαζί με άλλους ηγέτες πήραν το δρόμο προς το Γενίκαπί . Άνοιξαν λοιπόν οι πύλες για το τρένο Μαρμαρά που βρίσκεται στο πιο βαθύ σημείο του Βοσπόρου, και η ιστορικής μέρας γράφτηκε στην ιστορία.

Λίγα λεπτά είχαν μείνει για τα εγκαίνια του σχεδίου Μαρμαρά, που διασφαλίζει την υποθαλάσσια σιδηροδρομική επαφή Ασίας και Ευρώπης. Έγιναν οι τελευταίοι έλεγχοι στο Μαρμαρά. Πριν από τα εγκαίνια έκανε τις τελευταίες έρευνες και ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ

Ο 79 ετών Αλή Αϊντεμίρ που μετείχε στα εγκαίνια όταν τον ρώτησαν ¨Το όνειρο 1,5 αιώνα έγινε πραγματικότητα, πως νοιώθετε ;¨ , απάντησε λέγοντας : ¨ Όλο τον κόσμο να μου έδιναν δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος, κάτι το υπέροχο. Επί 44 χρόνια διάβηκα τις ηπείρους, αυτό έγινε η εθνική μας περηφάνια. …..¨

………………

Πολίτης ονόματι Ικράμ Καγιά ανέφερε πως το σχέδιο αυτό αρχικά σχεδιάστηκε 153 χρόνια πριν, από τον σουλτάνο Αμπντουλμετζίντ, αλλά τότε προκάλεσε γέλιο και το ξεπέρασαν ενώ τώρα όπως δήλωσε ¨Πρόκειται για όνειρο, με λόγια δεν μπορούμε να το περιγράψουμε. Πρόκειται για σχέδιο μοναδικό παγκοσμίως¨.

……………

Στην τελετή πέρα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ερντογάν μετείχαν ο Σομαλός πρόεδρος της δημοκρατίας Χασάν Σεϊχ Μαχμούντ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και 9 υπουργοί από 8 χώρες.

…………..

Εφ. Χουριέτ 29/10/2013

Σχόλιο : Σχετικό βίντεο από σήμερα στην διεύθυνση 

http://www.youtube.com/watch?v=PKfIbIE89N8

 

Previous Article

NEO BHMA ΣΤΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΟΧΗΜΑ

Next Article

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ¨ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ¨ ΣΤΑ ΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *