Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 300 ΕΝΟΠΛΩΝ KIRPI

0 σχόλια Share:

Ζητήθηκαν 300 ένοπλα Kirpi

887346_detay

Σημαντικό βήμα από τις Τ.Ε.Δ.

Μετά από την επιτάχυνση στην ίδρυση βάσεων-μοντέλων στην περιοχή του αντιτρομοκρατικού αγώνα Χακκάρι-Γιουξέκοβα, οι Τ.Ε.Δ. έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα.

Μετά από την συμφωνία ανάμεσα στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων (TMSF) που κατέσχεσε την BMC, και την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας για την επανέναρξη παραγωγής των Kirpi, το Γενικό Επιτελείο υπέβαλε νέο αίτημα. Ζήτησε να εξοπλιστούν τα μέχρι πρότινος ανθεκτικά σε νάρκες οχήματα Kirpi. Σε πρώτο στάδιο ο Στρατός Ξηράς υπέβαλε αίτημα για 300 ένοπλα Kirpi.

Mετά από την παράδοση της BMC στο TMSF, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παραγωγή των θωρακισμένων και ανθεκτικών σε νάρκες οχημάτων Kirpi. To 2009 υπογράφηκε συμφωνία με την BMC για 468 θωρακισμένα οχήματα, αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών της εταιρίας μετά από την παράδοση των 278 εξ αυτών, η παράδοση σταμάτησε. Αργότερα έγινε ακόμη μια μικρή παράδοση. Η παραγωγή των υπόλοιπων Kirpi δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, τα πρώτα 300 Kirpi θα παραχθούνε όπως παλιά χωρίς όπλα και έτσι θα παραδοθούν. Αλλά τα υπόλοιπα 300 Kirpi θα εξοπλιστούνε. Πάνω στο Kirpi θα τοποθετηθεί αυτόματο όπλο που θα ελέγχεται με τηλεκοντρόλ μέσα από το όχημα. Με αυτό τον τρόπο ο στρατιώτης σε περίπτωση επίθεσης θα έχει την δυνατότητα να ανταποδώσει τα πυρά στους τρομοκράτες χωρίς να εγκαταλείψει το όχημα.

Εφ. Ζαμάν 22/10/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ

Next Article

H AFAD ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sed libero dolor lectus ut tempus quis vel, in