Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ KIRPI

0 σχόλια Share:

Η BMC σε κρίση, και ο στρατός έμεινε χωρίς τα Kirpi

Μετά από τους 8 αστυνομικούς που έγιναν μάρτυρες στην Μπίγκιολ από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, έφερε πάλι στην επικαιρότητα τα θωρακισμένα οχήματα Kirpi των οποίων η παραγωγή σταμάτησε.

Αναφέρεται πως η εταιρία που παράγει τα οχήματα είναι σε οικονομικό αδιέξοδο, και ότι οι 2.500 εργάτες της βιομηχανίας στο Πινάρμπασί-Σμύρνης δεν έχουν πληρωθεί για πέντε μήνες.

Η εταιρία BMC ήταν αυτή η οποία το 2009 κέρδισε τον διαγωνισμό της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανίας για τα οχήματα προστασίας στρατού και αστυνομίας από τις νάρκες. Το κόστος του κάθε Kirpi είναι 247.500 ευρώ και η παράδοση τους έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2011, αλλά καθώς σε εκείνη την ημερομηνία τα οχήματα δεν είχαν παραδοθεί, το χρονικό διάστημα επεκτάθηκε έως τον Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με το άρθρο της Ζαμάν, σε εκείνη την ημερομηνία είχαν δοθεί στις ΤΕΔ 278 τεμάχια, αλλά για τα 190 δεν είχε γίνει κανένα βήμα.

Η BMC που άρχισε να δίνει υπεργολαβίες σε διάφορες εταιρίες στην Τουρκία, παρά τα πρόσθετο χρονικό διάστημα, δεν στάθηκε ικανή να παραδώσει τα Kirpi. Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν πως πίσω από την αδυναμία παράδοσης βρίσκεται το οικονομικό αδιέξοδο της αναδόχου εταιρίας. Αναφέρεται πως μέσα σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο των 6 μηνών, η εταιρία BMC δεν μπόρεσε να πληρώσει ούτε τις εταιρίες-υπεργολάβους, ούτε τους εργαζόμενους της.

ΓΙΑ 80 KIRPI ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΠΟΓΙΑ

Για 80 Kirpi η θωράκιση τους ολοκληρώθηκε αλλά καθώς η BMC επί 4 μήνες δεν μπόρεσε να παραδώσει στις εταιρίες υπεργολάβους μπογιά και φύλλα μετάλλου, τα οχήματα παραμένουν στα υπόστεγα. Αναφέρεται πως το απαιτούμενο για την μπογιά αυτών των οχημάτων κόστος είναι 1 εκ. λίρες. Από την άλλη έγινε γνωστό πως οι ΤΕΔ και η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας προέβησαν σε κινήσεις για την έγκαιρη παράδοση των οχημάτων. Αξιωματούχοι της αστυνομίας και του στρατού συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρίας και ζήτησαν να ρυθμιστεί το πρόβλημα χρηματοδότησης της εταιρίας. Από την άλλη έγινε γνωστό πως η εταιρία ζήτησε δάνειο περίπου 100 εκ. $ από τράπεζες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αλλά δεν πήρε θετική απάντηση. Επίσης αναφέρεται πως της επιβλήθηκε και πρόστιμο 12 εκ. ευρώ για την μη έγκαιρη παράδοση. Ζητήσαμε πληροφορίες από υπευθύνους της εταιρίας στο Πινάρμπασί αλλά δεν μας έκαναν καμμία δήλωση.

Εφ. Μιλλιέτ 23/9/2012

Previous Article

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

EΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΝΗΠΑΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

consequat. odio ipsum ut et, leo venenatis,