Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Διακοπή ρεύματος σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και σε άλλες πόλεις

22521280

Από την Κωνσταντινούπολη ως την Άγκυρα και από το Τσανάκκαλε ως το Ντιγιαρμπακίρ, σε μεγάλο μέρος της Τουρκίας δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Σχετικά με την αιτία που προκάλεσε αυτές τις διακοπές, όπως για το πότε θα επανέλθει το ρεύμα, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Στις κλήσεις που κάνουν οι πολίτες στις εταιρίες διανομής βγαίνει ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα. Στο μήνυμα αυτό αναφέρεται πως θα δοθεί ρεύμα ξανά στις 16:00. Αλλά ακόμη από τις αρμόδιες πηγές δεν έγινε κάποια σίγουρη ανακοίνωση.

ΟΙ διακοπές ρεύματος των τελευταίων ημερών ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, έχουν τρελάνει τους πολίτες. Βροχή φθάνουν τα παράπονα των πολιτών πως λόγω των διακοπών ρεύματος χαλάνε ηλεκτρικές συσκευές, δεν καθώς λειτουργούν οι λέβητες φυσικού αερίου παγώνουν. Σήμερα το πρωί σε 12 περιοχές της Κωνσταντινούπολης δεν υπήρχε ρεύμα. Εκατομμύρια άτομα παρέμειναν στο σκοτάδι και στο κρύο.

Με την έφοδο του κρύου και τα προβλήματα στο φυσικό αέριο, χτυπήθηκε η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Αναφέρεται πως ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη όπου υπήρξαν διακοπές ρεύματος, έγινε ένα σχέδιο για την πτώση της ηλεκτρικής κατανάλωσης. Σήμερα το πρωί δεν υπήρχε ρεύμα στις περιοχές Σίσλι, Μπέϊογλου, Μπαχτσελίεβλέρ, Μπαγτζιλάρ, Σαργιέρ, Εσενγιούρτ, Μπαϊράμπασά, Εσενλέρ, Καρτάλ, Μπεϊκόζ, Καντίκιοϊ και Σαντζάκτεπέ. Σε μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής και της ασιατικής ακτής της Κωνσταντινούπολης δεν δόθηκε ρεύμα τις ώρες 14:00 με 16:00. Εκατομμύρια άνθρωποι που ζούνε σε 12 περιοχές είδαν τους λέβητες φυσικού αερίου και τα θερμαντικά σώματα να μην δουλεύουν. Η λεωφόρος Βαγδάτης που είναι μια από τις πιο γνωστές λεωφόρους της Κωνσταντινούπολης έμεινε χωρίς ρεύμα. Πολίτες των περιοχών αυτών αναζητούσαν απαντήσεις από τους υπεύθυνους. Έντονα ήταν τα παράπονα των πολιτών προς τις εταιρίες που διανέμουν το ρεύμα, προς την BEDAŞ που διανέμει στην ευρωπαϊκή πλευρά και στην AYEDAŞ που διανέμει στην πλευρά της Ανατολίας. Βροχή επίσης ήταν τα παράπονα των Κωνσταντινουπολιτών σε εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων.

Καθώς δεν υπήρχε ρεύμα δεν δούλευαν οι καυστήρες. Οι πολίτες αντιμετώπισαν πρόβλημα με την θέρμανση. Κάτοικος που Μπέϊογλου που μας τηλεφώνησε είπε : ¨Έχουμε μικρό παιδί στο σπίτι. Μέσα στον παγωμένο χώρο θα αρρωστήσει. Όλα τα ξεπεράσαμε αλλά δεν δουλεύουν τα θερμαντικά σώματα. Παγώνουμε. Υπάρχει κανείς να μας ακούσει ;¨.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλες απώλειες υπέστησαν ιδιαίτερα τα μαγαζιά που εργάζονται με πιστωτικές κάρτες. Ο Ασλάν Καρατζαέρ που έχει μαγαζί με λευκές συσκευές στο Μπαγτζιλάρ δήλωσε πως οι ζημίες του έφτασαν τις 5 χιλιάδες λίρες. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν από τις διακοπές ήταν και οι χρυσοχόοι.

…………….

 Εφ. Χουριέτ 14/12/2013

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *