Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

No Comments Share:

Κόλαση εργατών η Τουρκία

7 εργάτες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε βιομηχανία στο Γκαζιάντεπ

Επτά εργάτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από έκρηξη καζανιού που συνέβη σε εγκατάσταση γαλβανισμού στο Γκαζιάντεπ.

Στις ΝΑ εγκαταστάσεις Γαλβανισμού στην 4η Βιομηχανική Ζώνη στην κωμόπολη Σαχίτ Καμίλ, χτες το πρωί στις 11.00 εξερράγη καζάνι. Τμήματα της βιομηχανίας κατέρρευσαν με μεγάλο κρότο και πολλά άτομα έμειναν κάτω από τα χαλάσματα. Από την πρώτη στιγμή βγήκαν κάτω από τα χαλάσματα έξι πτώματα , ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

………………………

Εφ. Ταράφ 31/1/2013

Σχ : Σχετικά με το ίδιο περιστατικό είναι και το παρακάτω -νεότερο- δημοσίευμα

Σήμερα το πρωί η έκρηξη στό εργοστάσιο γαλβανισμού στό Αντέπ ἄφησε 8 νεκρούς εργάτες, 2 αγνοούμενους και 20 τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων είναι 2 τουλάχιστον Σύριοι αδήλωτοι εργάτες. Κανένα συνδικάτο δεν λειτουργούσε στο εργοστάσιο.“H Τουρκία έχει ένα άσχημο ρεκόρ μαύρης εργασίας” λέει ο συνδικαλιστής Νιχάτ Νετζατί Μπεντζάν. “Είναι επίσης 1η στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο σε εργατικά ατυχήματα (…) Εκατοντάδες Σύριοι φυγάδες από τη χώρα τους εργάζονται ανασφάλιστοι και σε άσχημες συνθήκες. Στο Αντέπ το 47% των εργαζομένων είναι αδήλωτοι”.

bianet.org, 30-1-13

Previous Article

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ DEB ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *