Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει στρατιωτικά προϊόντα στην Κεντρική Ασία

No Comments Share:

Η Τουρκία απλώνει τα φτερά της στη σφαίρα της Ρωσίας στοχεύοντας στην εξαγωγή οπλισμένων drones στην κεντρική Ασία

Τα οπλισμένα drones Mπαϊρακτάρ της Τουρκίας, εκτέθηκαν χθες στην παρέλαση νίκης του Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας της, με χώρες της κεντρικής Ασίας εξάγοντας τα οπλισμένα drones της, τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικά πεδία μάχης.

Σε πρόσφατη ενημέρωση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής Βουλής αποκαλύφθηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τις χώρες της κεντρικής Ασίας ως πιθανούς έτερους για να αγοράσουν τα μαχητικά της drones. Η κεντρική Ασία είναι μία σημαντική αγορά για τους Τούρκους αμυντικούς προμηθευτές, στοιχείο ενός ευρύτερου εμπορικού πλαισίου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ  Κιράν μιλώντας σε βουλευτές στη συνεδρίαση της επιτροπής στις 2 Δεκεμβρίου 2020, ανέφερε πως ¨Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ευρεία χρήση των προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας μας, από ΜΕΑ έως λογισμικό και πυρομαχικά, που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία, στο Καζακστάν αλλά και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας”. Ο Κιράν ενημέρωσε τα μέλη της τουρκικής Βουλής για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας Καζακστάν που υπογράφτηκε το 2018 και αναμένει την έγκριση της επιτροπής.

Ο Κιράν δήλωσε πως η Τουρκία είναι πρόθυμη να ανανεώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες πλαίσιο με το Κιργιζιστάν το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν και  με άλλες περιφερειακές χώρες.

……

Το Bayraktar πού κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία Baykar Makina δοκίμασε με επιτυχία ένα πύραυλο για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2015. Τα Bayraktar TB2 που εκτοξεύουν πυραύλους MAM-L και MAM-C, αποδείχθηκαν ικανά στην καταστροφή στόχων σε αυτές τις περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία χρησιμοποιεί το σύστημα παρεμβολής Coral, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Aselsan για να υποβαθμίσει την αποτελεσματικότητα των ραντάρ αεράμυνας.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ επιβεβαίωσε επανειλημμένα την χρήση των τουρκικών drones απέναντι σε αρμενικούς στόχους και επαίνεσε τη συμβολή τους στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ – γαμπρός του προέδρου Ερντογάν και επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα στην εταιρεία Baykar Makina, δήλωσε το Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία εξήγαγε drone σε τέσσερις χώρες χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Η Νordic Μonitor έχει δημοσιεύσει το κείμενο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Καζακστάν, η οποία υπεγράφη μετά την τρίτη σύνοδο του Συμβουλίου Ανώτατης Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 13 Σεπτεμβρίου 2018. Σύμφωνα με τη συμφωνία οι δύο χώρες έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν στην αμυντική βιομηχανία με ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών, συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις, συνεργασία logistics , πληροφοριακά συστήματα και κυβερνοαμυνα, επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης και ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με την πυρηνική προστασία την ακτινοβολία, όπως και τη βιολογική και χημική προστασία.

Τον Απρίλιο η Aselsan υπέγραψε συμφωνία με το Καζακστάν για την πώληση εκεί τηλεχειριζόμενων οπλικών συστημάτων μέσω της θυγατρικής της της Kazakhstan Aselsan Engineering. Σύμφωνα με τη συμφωνία ή Aselsan αργότερα φέτος θα παραδώσει στο Καζακστάν το προηγμένο τηλεχειριστήριο σταθεροποιημένου όπλου SARP, στην διαμόρφωση SARP-DUAL. Το SARP-DUAL είναι προέκταση του υπάρχοντος συστήματος SARP της Aselsan.

Η Aselsan που αποτελεί τμήμα του Ιδρύματος Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση, είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία στην Τουρκία και συγκαταλέγεται στους 100 μεγαλύτερους εργολάβους Άμυνας παγκοσμίως. Η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφοριών, ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτροοπτικής, αεροηλεκτρονικής, μη επανδρωμένα συστήματα, οπλικά συστήματα θαλάσσης και ξηράς, συστήματα αεράμυνας και πυραυλικά συστήματα, συστήματα διοίκησης και ελέγχου, μεταφορές, ασφάλεια, κυκλοφορία, αυτοματισμούς και ιατρικά συστήματα

……

Eν μέσω οικονομικής κρίσης και της πανδημίας οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας μειώθηκαν κατά 18,4% στο διάστημα Ιανουαρίου Νοεμβρίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, όπως ανέφερε η συνέλευση εξαγωγέων Τουρκίας (ΤΙΜ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΙΜ, οι συνολικές εξαγωγές όπλων της τουρκικής αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας μειώθηκαν απότομα στα 2 δις δολάρια. Ενώ οι συνολικές πωλήσεις πέρσι την ίδια περίοδο ήταν 2, 452 δις δολάρια. η αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας που είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα των εξαγωγών τα προηγούμενα χρόνια φέτος αντιμετωπίζει μία σειρά προκλήσεων.

Εκτός από την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί εύκολα να αποκτήσει ξένα υποσυστήματα για να εξοπλίσει τις πλατφόρμες της λόγω του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε από ορισμένες δυτικές χώρες και αμυντικούς γίγαντες.Όταν τα στρατεύματά της Τουρκίας εισέβαλαν σητν Συρία για να επιτεθούν στην κουρδική πολιτοφυλακή τον Οκτώβριο του 2019, αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένων των Γαλλία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Τσεχία, Κάτω χώρες, Ισπανία και Γερμανία, επέβαλαν εμπάργκο όπλων στην τούρκικη κυβέρνηση. Τον Αύγουστο το περιοδικό defence news που έχει έδρα τις ΗΠΑ απαρίθμησε επτά τουρκικές αμυντικές εταιρείες στη λίστα των κορυφαίων 100 παγκόσμιων εταιρειών με τα υψηλότερα αμυντικά έσοδα : η ειδική στα στρατιωτικά ηλεκτρονικά Aselsan, η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία, ο κατασκευαστής θωρακισμένων οχημάτων BMC, η κατασκευάστρια πυραύλων Roketsan, η ειδικός σε στρατιωτικές τεχνολογίες STM, η κατασκευάστρια θωρακισμένων οχημάτων FNSS και η Havelsan που παράγει στρατιωτικό λογισμικό.

Nordicmonitor

11/12/2020

Σχ. : Διαβάζεις τι παράγουν και μετά γυρνάς στο εσωτερικό της χώρας σου, κοιτάς και αντιλαμβάνεσαι πως κάποιοι είναι για Γουδί…

Previous Article

Τεστ κορονοϊού σε κόκα- κόλα που βγήκε θετικό !…

Next Article

Μια ωραία φωτογραφία από τα σύνορα στον Έβρο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *