Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 157 ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !

0 σχόλια Share:

Σύμφωνα με την αναφορά του Συμβουλίου Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων (İSİG)  τον Σεπτέμβριο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 157 εργαζόμενοι. Στους πρώτους εννιά μήνες αυτού του έτους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 145 εργαζόμενοι.

Στην αναφορά προβάλλεται το αίτημα της αποφυλάκισης των εργαζομένων στο  3ο αεροδρόμιο που προφυλακίστηκαν επειδή ζήτησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια για την ζωή τους.

Κατά τον Σεπτέμβριο, εξ αυτών που σκοτώθηκαν οι 143 ήταν εργαζόμενοι αλλού (εργάτες-υπάλληλοι) και οι 14 εργαζόμενοι για τον εαυτό τους (γεωργοί-έμποροι).

Τον Σεπτέμβριο σκοτώθηκαν 10 εργαζόμενες γυναίκες. Οι δολοφονίες των εργαζομένων γυναικών έγιναν σε γεωργία, ανθρακωρυχεία, εμπόριο και υγεία.

Ξεψύχησαν 8 παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Οι δολοφονίες παιδιών πραγματοποιήθηκαν στους τομείς γεωργίας, χημικών, μετάλλου και οικοδομών.

Τον Σεπτέμβριο εντοπίσθηκαν 9 θάνατοι προσφύγων/μεταναστών. Εξ αυτών οι 6 ήταν Αφγανοί, 1 Ιρανός, 1 Ρώσος και 1 Σύριος.

Πρώτη πάλι η γεωργία

Οι περισσότερες δολοφονίες εργαζομένων τον Σεπτέμβριο, συνέβησαν  σε γεωργία, μεταφορές, μεταλλεία, εμπόριο, δήμοι/γενικές εργασίες και ενέργεια.

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από σύνθλιψη/καταπλάκωμα, τροχαίο δυστύχημα , πτώση από ψηλά και ηλεκτροπληξία. Εντύπωση προκαλεί ότι μεταξύ των πρώτων αιτιών είναι η ηλεκτροπληξία, κάτι που θα μπορούσε να αποτραπεί με χαμηλού κόστους προληπτικά μέτρα.

…………..

Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν σε Άντεπ, Ντένιζλι, Κωνσταντινούπολη, Κοτζάελι, Μαγνησία, Ούφρα, Άδανα, Άγκυρα, Αϊδίνι, Προύσα και Τεκίρνταγ.

 http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1103066/is_cinayetleri_raporu__Eylul_de_en_az_157_isci_yasamini_yitirdi.html

6/10/2018

Previous Article

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Next Article

ΝΕΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ¨ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑTΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑNΔΑΣ¨ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *