Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

200 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

No Comments Share:

Τον Ιούνιο 200 άτομα σκοτώθηκαν σε εργατικές δολοφονίες

isci

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου Υγείας και ασφάλειας εργαζομένων  (İSİG) κατά τον μεν Ιούνιο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 200 εργάτες, ενώ συνολικά στους πρώτους έξι μήνες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 912 εργάτες.

Κατά τον Ιούνιο από τους εργάτες που σκοτώθηκαν οι 22 ήταν μετανάστες, ενώ κάποιοι από αυτούς που σκοτώθηκαν δεν είχαν άδεια εργασίας.

Στην αναφορά καταγράφεται πως τον Ιούνιο πέθαναν τουλάχιστον δύο εργάτες από πνευμονοκονίαση και αναφέρεται πως ¨Η αμμοβολή στα τζιν απαγορεύτηκε αλλά οι θάνατοι συνεχίζονται. Ο 32 ετών Μουτλού Αϊντάρ ήταν για χρόνια άρρωστος. Ο 66ος εργάτης που πέθανε από την αμμοβολή στα τζιν¨.

Με το περιβάλλον πολέμου στους πρώτους 6 μήνες του έτους, η καταπίεση του κεφαλαίου αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία. Το Ιανουάριο σκοτώθηκαν 115 εργάτες, τον Φεβρουάριο 143, τον Μάρτιο 160, τον Απρίλιο 171 και τον Μάιο 123.

29% αύξηση στις εργατικές δολοφονίες σε σχέση με πέρσι

Σύμφωνα με την αναφορά με βάση τον μήνα Ιούνιο, ο αριθμός των εργατικών δολοφονιών διακρίνεται πως αυξάνονται κάθε χρόνο. Τον Ιούνιο του 2013 σκοτώθηκαν 104 εργάτες, το 2015 155 και φέτος με μια αύξηση 29% έφτασε στους 200.

Από τους 200 που σκοτώθηκαν τον Ιούνιο οι 172 ήταν εργάτες και υπάλληλοι, οι 22 αγρότες και μικροκαλλιεργητές και οι 28 αυτοαπασχολούμενοι.

Οι περισσότερες εργατικές δολοφονίες συνέβησαν στους τομείς της γεωργίας και στις δασικές εργασίες και ακολουθούν οι μεταφορές, οι οικοδομές και ο τομέας των υπηρεσιών.

……………..

http://www.diken.com.tr/haziran-ayinda-200-kisi-cinayetlerinde-hayatini-kaybetti-22si-multeci-idi/

4/7/2016

Previous Article

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Next Article

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΟΝΤΟΠ ΡΟΥΖΓΚΑΡΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *