Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ-ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

No Comments Share:

Η Τουρκία αναπτύσσεται, οι εργάτες πεθαίνουν

Την ώρα που αναμένεται στην βουλή η νομοθεσία για την ασφάλεια στις επιχειρήσεις, μετά από τον θάνατο πέντε εργατών στην λίμνη του φράγματος στο Ερζερούμ, χτες ακόμη δύο εργάτες της TEDAŞ στην Τούζλα έχασαν τη ζωή τους από συμπίεση αερίου. 

Βρέθηκαν τα τρία πτώματα από τους πέντε εργάτες οι οποίοι πνίγηκαν στα νερά του φράγματος Karasu-2 στην περιοχή Ασκαλέ του Ερζερούμ, όταν επιχείρησαν να επισκευάσουν βλάβη στην γραμμή του ρεύματος. Σχετικά με το γεγονός συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συντήρησης της TEDAŞ Τουντζέρ Γεσιλγιούρτ.Μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα με θανάτους εργατών σε χώρους εργασίας, τίθεται πάλι το θέμα των παραλείψεων. Η Τουρκία την ώρα που αναπτύσσεται με ταχύτητα οικονομικά, αδυνατεί να αποτρέψει τους θανάτους εργατών. Γίνεται έρευνα σχετικά με το γεγονός ότι οι εργάτες στάλθηκαν με το ποδήλατο θαλάσσης χωρίς να έχουν μαζί τους σωσίβια.

………………

Όταν το ποδήλατο θαλάσσης ανετράπη, κρατήθηκαν 1,5 ώρα σε κομμάτια πάγου, αλλά καθώς η βοήθεια άργησε, χάθηκαν στο νερό

………….

Οι εργάτες είχαν πάρει εντολή να επισκευάσουν γραμμή ρεύματος που είχε βλάβη εντός της λίμνης του φράγματος, αλλά δεν είχαν κάποιο εξοπλισμένο σκάφος για να τους μεταφέρει στην λίμνη που είχε πιάσει πάγο. Έτσι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το πλαστικό ποδήλατο που χρησιμοποιείται από τον δήμο Ασκαλέ για να διασκεδάζουν τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και σε ένα ποδήλατο τεσσάρων θέσεων ανέβηκαν 5 άτομα. Όταν ανέβηκαν στο ποδήλατο θαλάσσης δεν υπήρχε κάποιος εξοπλισμός για την ασφάλεια της ζωής τους. Έτσι οι εργάτες δίχως σωσίβια, όταν το ποδήλατο θαλάσσης χτύπησε σε πάγο και τρύπησε, έπεσαν στα παγωμένα νερά.

Οι εργάτες ανοίχτηκαν στην λίμνη γύρω στις 18.30 για να επισκευάσουν την βλάβη. Το ατύχημα συνέβη στα 100 μέτρα από την ακτή. Πιάστηκαν από κομμάτια πάγου και ζητούσαν βοήθεια. Αλλά ομάδες διάσωσης έφτασαν στις 19.30, όταν ήταν πολύ αργά.

Εφ. Ταράφ 6-4-2012

Previous Article

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *