Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

43 EK ΛΙΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 18 ΕΡΓΑΤΕΣ

0 σχόλια Share:

Κίνητρα μετά την δολοφονία εργατών στο Ερμενέκ

ermenek

Αποκαλύφθηκε πως μετά από την καταστροφή στο μεταλλείο του Ερμενέκ το 2014, με άρθρο που μπήκε στην ρύθμιση για τους εργάτες,  μεταβιβάστηκαν χρήματα από το Ταμείο Ασφάλειας Ανεργίας προς την συγκεκριμένη εταιρία.

Αποκαλύφθηκε πως μετά από την καταστροφή πέρσι στο μεταλλείο του Ερμενέκ κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 εργάτες, έγινε και μια πληρωμή 43 εκ. λιρών προς την εταιρία που εκμεταλλεύεται το μεταλλείο.
Η συγκεκριμένη πληρωμή έγινε διότι μετά από το ατύχημα το μεταλλείο έμεινε για κάποιο διάστημα κλειστό. Τα χρήματα δόθηκαν από το Ταμείο Ασφάλειας Ανεργίας.

Η ιστορία με την βοήθεια των 43 εκ. λιρών έχει ως εξής :

ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το ατύχημα που έγινε στο Ερμενέκ της επαρχίας Καραμάν στις 28/10/2014, χαράχτηκε στην μνήμη με την δήλωση που έκανε η μητέρα του Τεζτζάν Γκιοκτσέ-ενός από τους 18 θανόντες εργάτες, που είχε πει πως ¨ο γιός μου δεν ξέρει κολύμπι¨. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ έκανε μια ρύθμιση για να υπάρξουν διάφορα βοηθήματα σε αυτούς που έχασαν εκεί τους ανθρώπους τους. Με την ρύθμιση που ψηφίστηκε στην βουλή τον Φεβρουάριο του 2015 προβλεπόταν πως θα δινόταν στις οικογένειες των ασφαλισμένων θανόντων για 6 μήνες διπλός ο κατώτατος μισθός, ενώ η πληρωμή θα καλύπτονταν από το Ταμείο Ασφάλειας Ανεργίας. Στην νομοθετική αυτή ρύθμιση που είχε ετοιμαστεί σχετικά με τα θύματα του Ερμενέκ, προστέθηκε κι ένα άρθρο σχετικά με την ιδιοκτήτρια εταιρία. Με το άρθρο αυτό ορίστηκε πως τμήμα της ζημιάς που υπέστη η εταιρία θα καλυπτόταν από το Ταμείο Ασφάλειας Ανεργίας.

……………

Στα πλαίσια αυτή της διάταξης έγινε πληρωμή 43 εκ. λιρών στην ιδιοκτήτρια εταιρία. Με αυτό τον τρόπο καλύφθηκαν οι μισθοί των εργατών που παρέμεναν απλήρωτοι για όσο το μεταλλείο παρέμενε κλειστό.

………………

http://www.taraf.com.tr/ermenekte-is-cinayetine-tesvik/

9-11-2015

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Next Article

ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ… ΕΧΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!