Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τρικυμία πτωχεύσεων στην Τουρκία

No Comments Share:

 

Εκατοντάδες εταιρίες στην Τουρκία προσπαθώντας να αποφύγουν την χρεωκοπία προσφύγουν στην επιλογή της πτώχευσης. Και ενώ αναμένεται να αυξηθούνε ακόμη περισσότερο οι προσφεύγοντες στο καθεστώς της πτώχευσης, ειδικοί προειδοποιούν για μπλοκάρισμα του δικαστικού συστήματος.

¨Το πρώτο μας λάθος το κάναμε το 2013 όταν πήραμε δάνειο 9,5 εκ. $. Δεν μας πέρασε από το μυαλό πως η κατάσταση στην ισοτιμία θα στρεφόταν εναντίον μας¨. Τα λόγια αυτά είπε πο Μουράτ Κασιμπεγιάζ-πρόεδρος του Δ.Σ της διάσημης σειράς εστιατορίων Κασιμπεγιάζ, που μη μπορώντας να πληρώσει τα χρέη του προσέφυγε στην πτώχευση.

Εκατοντάδες εταιρίες σήμερα στην Τουρκία μοιράζονται την ίδια τύχη με την διάσημη αυτή αλυσίδα εστιατορίων. Τουρκικές εταιρίες που τα τελευταία χρόνια δελεάστηκαν και δανείστηκαν σε δολάρια, μετά από την απότομη πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου , ήρθαν αντιμέτωπες με την χρεωκοπία. Οι εταιρίες για να αποφύγουν την χρεωκοπία, είχαν ως μόνη επιλογή την κήρυξη πτώχευσης.

…………..

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως οι Hotiç, Yeşil Kundura, Beta, Keskinoğlu, Gilan, Remoil, Om-A Tekstil, Makro Market και Akel İnşaat προσέφυγαν στην πτώχευση. Μεταξύ αυτών των εταιριών υπάρχουν σημαντικά ονόματα από την μεγαλύτερη παραγωγό πουλερικών μέχρι γίγαντες της λιανικής.

Καθημερινά δεκάδες νέες εταιρίες χτυπάνε την πόρτα των δικαστηρίων με αιτήματα για πτώχευση. Και όσο και να δίνεται ένα ξεκάθαρο νούμερο, υπολογίζεται πως έχουν ξεπεράσει τις 3.000 οι εταιρίες που έχουν προσφύγει. Προβλέπεται πως  μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει τις 7.000.

Ο Ορχάν Τουράν –πρόεδρος της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικού Κόσμου (TÜRKONFED)  η οποία περιλαμβάνει  24 χιλιάδες επιχειρηματίες και σχεδόν 40 χιλιάδες επιχειρήσεις, σε δήλωση του στην DW, ανέφερε πως στην Τουρκία που έχει ζήσει και τις κρίσεις του 2001 και του 2008, για πρώτη φορά υπάρχουν τόσο πολλά αιτήματα για πτωχεύσεις.

Ο Ορχάν Τουράν ανέφερε πως η οικονομία της Τουρκίας κρατιέται από τις μικρές επιχειρήσεις και για αυτό το λόγο τα μέτρα που θα παρθούν θα πρέπει να δοθούν κατά προτεραιότητα σε μικρές επιχειρήσεις και είπε : ¨Βρισκόμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τα μέλη μας σε όλη την Τουρκία. Τα παρόντα βάσανα επηρεάζουν τόσο τις μεγάλες εταιρίες όσο και τον μπακάλη της γειτονιάς. Ανησυχούμε πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εταιριών που προσφεύγουν στην πτώχευση.

Ο Ορχάν Οκμέν-πρόεδρος Τουρκίας του Διεθνούς Οίκου Αξιολόγησης  JCR Eurasia Rating σε γραπτή δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε πως ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και οι σχετιζόμενες με αυτόν πτωχεύσεις και χρεωκοπίες.

……………..

https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyede-konkordato-f%C4%B1rt%C4%B1nas%C4%B1/a-45797813

Αράμ Εκίν Ντουράν — Ντόιτσε Βέλλε-τουρκικά

8/10/2018

  • Tags:
Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΩΣ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Next Article

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *