Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ …ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !

0 σχόλια Share:

H απεργία των εργαζομένων στην Şişe Cam απαγορεύτηκε με το αιτιολογικό πως ¨θα διαταραχθεί η εθνική ασφάλεια¨!

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου  που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η απεργία που θα άρχιζε στις 24/5 στην Kristal İş, απαγορεύτηκε με το αιτιολογικό πως ¨ διαταράσσει την εθνική ασφάλεια¨.

Με βάση την υπ. αρ. 2017/10237 απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της 16/5/2017 που δημοσιεύτηκε σήμερα (22/5/2017) στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η απεργία που θα άρχιζε στις 24/5 στην Kristal İş, κρίθηκε πως ¨διαταράσσει την εθνική ασφάλεια¨ και ανεστάλη για 60 μέρες.

Η αναστολή της απεργίας σύμφωνα με τον περί συνδικάτων νόμο, ουσιαστικά δεν σημαίνει αναστολή αλλά απαγόρευση.  Συνδικάτα των οποίων η απεργία έχει ανασταλεί, επί 60 μέρες δεν μπορούν να κάνουν άλλη απεργία και υποχρεώνονται  σε συμβιβασμό.

Οι συζητήσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στο συνδικάτο και την εργοδοσία που συνεχιζόταν από τις 12/12/2016, κατέληξαν σε ασυμφωνία και έτσι το συνδικάτο μετά από συνέλευση του στις 8/5, είχε ανακοινώσει πως αποφάσισαν να πάνε σε απεργία αρχής γενομένης από τις 24/5.

Η απόφαση αναστολής περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις Trakya Cam San.A.Ε., Paşabahçe Cam San., Anadolu Cam San. Α.Ε. Cam Elyaf  San. A.Ε. ,  Anadolu Cam Yenişehir A.Ε. , Trakya Yenişehir Cam San. A.Ε. και  Şişecam Otomotiv A.Ε. και τις συνδεόμενες με αυτές επιχειρήσεις.

…………………

Οι αποφάσεις που παίρνονται στην Kristal İş για απεργία σχεδόν κάθε φορά αναστέλλονται.

………………

 http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/sisecam-iscilerinin-grevi-milli-guvenligi-bozacagi-gerekcesiyle-yasaklandi-197182

22/5/2017

Previous Article

ΔΙΚΕΣ ΤΥΠΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣE ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *