Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 7-6-2011

Η κατασκευή του δορυφόρου από εμάς, η εκτόξευση από την Κίνα

Καθώς η Τουρκία δεν διαθέτει τεχνολογία εκτόξευσης δορυφόρου, ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της θα εκτοξευτεί από την Κίνα. Υπογράφτηκε η σχετική συμφωνία ύψους 20 εκ. $.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-2, που τον χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία. Η εκτόξευση του αναμένεται τον Δεκέμβριο. Καθώς η Τουρκία δεν διαθέτει τεχνολογία εκτόξευσης έγινε συμφωνία με την Κίνα.

Τον Göktürk-2 θα τον εκτοξεύσει η Κίνα έναντι 20 εκ. $. Στα πλαίσια του σχεδίου Göktürk-2 θα μπορούνε να φωτογραφηθούνε αντικείμενα 2,5 μέτρων. Το σύστημα της Κορέας αγοράστηκε από την Κορέα. Όλη η υπόλοιπη κατασκευή πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία. Ο δορυφόρος ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές. Οι δοκιμές γίνονται σε κενό αέρος και σε θερμοκρασίες από 130 συν έως -180.

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Ζαμάν ο Göktürk-2 αναμένεται να εκτοξευθεί στα τέλη του Δεκέμβρη ή στις αρχές του 2012. Προβλέπεται να έχει βάρος 200 κιλών και όγκο ενός κυβικού, ενώ οι φωτογραφίες που θα παίρνει από την Τουρκία και την γύρω περιοχή θα μπορούν να κατεβούνε αυτόματα στην Τουρκία.

Στο πρόγραμμα εργάζονται από κοινού η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ) και η TÜBİTAK.Η Τουρκία ¨τρέχει¨ ακόμη ένα πρόγραμμα δορυφόρου. Ο δορυφόρος Göktürk-1 αναπτύσσεται από την εταιρία Telespazio και διαθέτει ένα πιο εξελιγμένο σύστημα. Στους αμυντικούς κύκλους λέγεται δεν χρειαζόταν δύο δορυφόροι, και ότι αυτό τελικά γίνεται λόγω της σύγκρουσης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών. Η δαπάνη του Göktürk-2 που παράγεται στην Τουρκία φτάνει τα 100 εκ. $ ενώ ο Göktürk-1 που παράγεται από τους Ιταλούς φτάνει τα 270 εκ. $.

Previous Article

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Next Article

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *