Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία πουλά στον κόσμο δηλητηριασμένα τρόφιμα !

Μόσχα – Η Ρωσική Υπηρεσία Φυτοπροστασίας και Καραντίνας – Rosselhoznadzor- ανακοίνωσε πως στα εισαγόμενα από την Τουρκία φρέσκα φρούτα και λαχανικά βρίσκουν τον σκώρο του Δυτικού Λουλουδιού καθώς και χημικά λιπάσματα. Έχει το θέμα παύσης εισαγωγών φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

 Στην ανακοίνωση που έκανε η Rosselhoznadzor, αναφέρεται πως κατά τους συνοριακούς ελέγχους που έγιναν στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου στα φερμένα από την Τουρκία φρούτα και λαχανικά, σε 33 φορές βρέθηκαν επιβλαβείς ουσίες. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ¨Το θέμα σχετίζεται με την αμερικάνικη λευκή πεταλούδα και με τον σκώρο Δυτικού Άνθους. Μάλιστα αυτά τα επιβλαβή προϊόντα συνοδευόταν από πιστοποιητικά ποιότητας. Μάλιστα σε αυτά αναφερόταν πως τα προϊόντα αυτά ήταν σύμφωνα με τις διεθνείς και ρωσικές προδιαγραφές.

 Η Rosselhoznadzor ανέφερε πως σε 41 παρτίδες προϊόντων που είχαν έρθει από την Τουρκία στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου βρέθηκαν μεγάλες δόσεις ορμονών. Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας τονίζεται πως στις 41 αυτές παρτίδες εντοπίστηκαν υπερβολικές δόσεις ορμονών και χημικών λιπασμάτων.

Σε ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ειδικός της Rosselhoznadzor, είχε δηλώσει πως σε εισαγόμενα από την Τουρκία φρούτα και λαχανικά βρέθηκε το απαγορευμένο εδώ και 30 χρόνια στην Ρωσία υλικό Pestisit. Επίσης ανέφερε πως στα εισαγόμενα κολοκυθάκια βρέθηκαν νιτρικά σε διπλάσια από την επιτρεπόμενη ποσότητα. Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της Rosselhoznadzor Σεργκέι Ντανκβέρτ υπογράμμισε πως αν η Τουρκία δεν πάρει δραστικά μέτρα, θα ληφθούνε έκτακτα μέτρα. Είπε επίσης έχουν δοθεί οι σχετικές πληροφορίες στην Τουρκία αλλά αυτή παρέμεινε στις υποσχέσεις.

…………………….

ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ

Οι προειδοποιήσεις προς την Τουρκία για την ασφάλεια των τροφίμων και ιδιαίτερα σχετικά με την χρήση επιβλαβών χημικών λιπασμάτων δεν προέρχονται μόνο από την Ρωσία. Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace εξετάζοντας τον Μάρτιο 76 φρούτα και λαχανικά τοποθέτησε τα αγροτικά προϊόντα της Τουρκίας στην 3η θέση των πιο επικίνδυνων προϊόντων.

Μάλιστα η Greenpeace προειδοποίησε πως τα φρούτα και λαχανικά της Τουρκίας που πωλούνται σε μάρκετ της Ευρώπης δεν θα πρέπει να καταναλώνονται. Η περιβαλλοντική οργάνωση τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα χημικά στοιχεία, τις πιπεριές Τουρκίας με 24 χημικά στοιχεία. Στην δεύτερη θέση με 10 χημικά στοιχεία έρχεται πάλι η Τουρκία με τα αχλάδια της, και στην τρίτη θέση με 9 χημικά στοιχεία πάλι τα σταφύλια Τουρκίας. Στην λίστα με τα ¨επιβλαβή¨ προϊόντα της οργάνωσης, τοποθετήθηκαν επίσης τα κολοκυθάκια και τα γκρέιπφρουτ της Τουρκίας.

……………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 30/6/2012

Σχόλιο : Θα ήμουν περίεργος να μάθω αν στα δικά μας σύνορα γίνονται έλεγχοι και αν είχαν κανένα ανάλογο αποτέλεσμα…

Previous Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

Next Article

NEA ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ : REDHACKS !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *