Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Eκτοξεύτηκε ο πρώτος εγχώριος πύραυλος

yerli_fuze_-jpg20131007225001

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες βολές του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας χαμηλού υψομέτρου, με πυραύλους που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες βολές των πυραύλων που αναπτύχθηκαν και παρήχθησαν στα πλαίσια του σχεδίου HİSAR-A (σύστημα αεράμυνας χαμηλού υψομέτρου) που άρχισε το 2011 η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες για αντιαεροπορική άμυνα χαμηλού υψομέτρου των Τ.Ε.Δ.

Στην γραπτή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοινώθηκε πως έγιναν στην λίμνη Τουζ οι πρώτες βολές των πυραύλων που αναπτύχθηκαν και παρήχθησαν μέσα στη χώρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το όχημα εκτόξευσης δίχως πρόβλημα, συνέχισε την πτήση του με σταθερό τρόπο στην τροχιά που είχε υπολογιστεί και ότι ¨Κατά την διάρκεια της βολής, δεδομένα σχετικά με τον πύραυλο μεταδόθηκαν κατά τον τρόπο που είχε σχεδιαστεί στο ραντάρ και σε άλλες συσκευές μέτρησης¨.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στο σχέδιο HİSAR-A όπου βασικός ανάδοχος ήταν η εταιρία ASELSAN, το ραντάρ και τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου πυρός κατασκευάστηκε από την ASELSAN, τα πυραυλικά συστήματα από την ROKETSAN, ενώ πολλοί άλλοι ήταν και οι βιομηχανικοί φορείς που πήραν μέρος σε αυτό σχέδιο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως το αντιαεροπορικό σύστημα χαμηλής τροχιάς σχεδιάστηκε από Τούρκους μηχανικούς, ενώ χάρη στην δυνατότητα κατακόρυφης εκτόξευσης του, διασφαλίζει προστασία από όλα τα ιπτάμενα αντικείμενα. Υπενθυμίζεται πως το σύστημα σχεδιάζεται να εισέλθει σε υπηρεσία το έτος 2017.

Πρακτορείο Αnadolu 7/10/2013

Previous Article

ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *