Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έμπειρος trader επενδύει σε χασούρα ευρωπαϊκών τραπεζών λόγω της έκθεσης τους στην τουρκική αγορά !

0 σχόλια Share:

Για πολλούς επενδυτές τα οικονομικά προβλήματα είναι αυτοπροκληθέντα και πρέπει να μείνουν απομονωμένα. Για τον Τζον Φλόιντ όμως είναι συμπτώματα μιας ασθένειας η οποία θα μεταδοθεί στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής των μακροοικονομικών στρατηγικών της Record Currency Management, η οποία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σορτάρει τα κρατικά ομόλογα της Ισπανίας της Γαλλίας και της Ιταλίας καθώς και το ίδιο το ευρώ, με την προσδοκία ότι σύντομα θα γίνουν αισθητές οι επιπτώσεις της Τουρκίας στον ισολογισμό των ευρωπαϊκών τραπεζών. Στην 25ετη καριέρα του ο πρώην trader της Deutsche Bank, δηλώνει πως είχε προβλέψει την ασιατική κρίση και την κατάρρευση του νομισματικού Συμβουλίου της Αργεντινής. Τώρα λέει ότι η πτώση της λίρας και τα καθαρά αρνητικά συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, δείχνουν το δρόμο για μία ευκαιρία διαπραγμάτευσης στις ανεπτυγμένες αγορές, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ζημίας από τα επισφαλή δάνεια. Η Μoody’s investors σε αξιολόγηση της, υποβάθμισε το χρέος της Τουρκίας στην κατηγορία “σκουπίδια” την Παρασκευή, λέγοντας ότι η κρίση του ισοζυγίου πληρωμών είναι “όλο και πιο πιθανή”.

Ποιος κινδυνεύει ;

Οι Ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση στην Τουρκία λόγω δεσμών δεκαετιών.
Ο Φλόιντ σε συνέντευξή δήλωσε πως είναι εμπόριο στην Τουρκία αλλά δεν είναι μόνο θέμα της Τουρκίας. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις. Οι οικονομίες τους αποδυναμώνονται, ο Covid 19 αυξάνεται και πάλι, η ανεργία είναι πολύ υψηλή, τα επίπεδα χρέους είναι πολύ υψηλ και βρίσκονται σε μία τάση να βρίσκονται στο ενιαίο νόμισμα”.
Η έκθεση ξένων τραπεζών στην Τουρκία έχει μειωθεί μετά από την νομισματική κρίση του 2018 αλλά οι δανειστές στο εξωτερικό στο τέλος του 2019 εξακολουθούν να έχουν ένα σύνολο 166 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε απαιτήσεις, με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν τον περίοδο του Λέοντος σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας διεθνών διακανονισμών. η οικονομία της Τουρκίας ύψους 740 δις δολαρίων πρόκειται να δοθεί 4% φέτος ενώ η λίρα έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας της το 2020. Αυτό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στις αναδυόμενες αγορές ενώ το κόστος ασφάλισης του τουρκικού δημόσιου χρέους σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ο Φλόιντ βασίζει το στοίχημα του στην υπόθεση πως οι Τούρκοι δανειολήπτες θα επιδιώξουν λόγω της πτώσης της λίρας, να πληρώσουν το χρέος τους σε ξένο νόμισμα, συμβάλλοντας τελικά στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τους Ευρωπαίους δανειστές.
Ο Φλόιντ ο οποίος ήταν και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Floyd Plus Currency Fund προτού συμμετάσχει στο Record πέρσι, δηλώνει πως “Ο κίνδυνος μηχανισμών ανάδρασης από την Τουρκία στην Ευρώπη υφίσταται μέσω της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών σε και προς τούρκικες τράπεζες και εταιρείες. Το σοκ από τον Covid 19 και τη μείωση στο ΑΕΠ έχει προχωρήσει πολύ πέρα από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έτσι ενισχύονται οι κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα”.

……

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-15/hedge-fund-veteran-shorts-eurozone-debt-on-turkish-fallout-wager

15/9/2020

Σχ. : ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ νέο ρεκόρ του ευρώ έναντι της λίρας…

Previous Article

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα γενιά, δεν έχει ανάγκη για περισσότερο στρατό και περισσότερα εξοπλιστικά προγράμματα

Next Article

¨Εμείς ως Αυστρία θα αποφασίσουμε για το θέμα των μεταναστών ανεξάρτητα από την ΕΕ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *