Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…

No Comments Share:

Το όριο της φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια ήταν 6.543 λίρες Tουρκίας (1.232 δολάρια) μηνιαίως τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατικών Συνδικάτων (Türk-İş).

Το όριο της φτώχειας ήταν 5.262 λίρες τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με την εργατική ένωση.

Το κατώτατο όριο της φτώχειας απεικονίζει το ποσό των δαπανών που απαιτούνται για μια τετραμελή οικογένεια για να τροφοδοτείται με υγιεινό τρόπο, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει επαρκείς δαπάνες για ένδυση, στέγαση (ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και καύσιμα), μεταφορά, εκπαίδευση, υγεία και συναφή έξοδα.

Ο Türk-İş επίσης υπολογίζει ότι το όριο της πείνας ήταν 2.009 λίρες τον Ιανουάριο έναντι 1.941 λίρες τον προηγούμενο μήνα και 1.616 λίρες πριν από ένα χρόνο.

Το όριο της πείνας δείχνει το ελάχιστο χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να σώσει μια τετραμελή οικογένεια από την πείνα.

Οι μηνιαίες έρευνες που διενεργεί η Türk-İş αντανακλούν τις μεταβολές των τιμών βασικών αναγκών στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Στην Άγκυρα, το κόστος των τροφίμων για μια τετραμελή οικογένεια αυξήθηκε κατά 3,48% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η αύξηση κατά τους τελευταίους 12 μήνες ήταν 24,34%, σύμφωνα με την έρευνα. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο μηνιαίος κατώτατος μισθός στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 26,05% σε 2.020 λίρες για το 2019.

Hurriyetdailynews  29/1/2019

Previous Article

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next Article

O ¨ΓΑΛΑΖΙΟΣ¨ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *