Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

No Comments Share:

ΤΟΥΡΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Ο υπουργός Ενέργειας επέκρινε την ΕΕ που δεν ανοίγει το κεφάλαιο της ενέργειας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ συμμετείχε στο Τούρκο-Γερμανικό Ενεργειακό Φόρουμ που διοργανώθηκε στην Άγκυρα. Ο Γιλντίζ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι δεν άνοιξε ακόμα το κεφάλαιο της ενέργειας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επέκρινε την στάση που τηρεί η Ένωση.

«Η Τουρκία αναπτύσσει σχέδια για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη της ΕΕ με το φυσικό αέριο αλλά η ΕΕ δεν ανοίγει το κεφάλαιο της ενέργειας με πολιτικό σκεπτικό».

Ο υπουργός Ενέργειας που συναντήθηκε στο περιθώριο του Τούρκο-Γερμανικού Ενεργειακού Φόρουμ με τον υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, έδωσε υποστήριξη στις επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν, για τις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου και τελωνειακής ένωσης.

«Είναι εμφανή τα οφέλη και οι ζημιές των συμφωνιών Ελευθέρου Εμπορίου και Τελωνειακής Ένωσης. Οι οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παγκόσμιες αλλά οι πολιτικές είναι εθνικές. Η δομή που έχει παγιδευτεί ανάμεσα προσπαθεί να βρει μια λύση. Η ΕΕ πρέπει να παραθέσει με σαφή τρόπο την πολιτική και οικονομική στάση της απέναντι στην Τουρκία.»

Ο υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, είπε ότι οι πολύπλευρες συμφωνίες αποτελούν μια πολύ καλύτερη λύση, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν μια καλύτερη συμφωνία που θα παρέχει πλεονεκτήματα όχι μόνο στις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά και για άλλες χώρες όπως η Τουρκία.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο φόρουμ ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Γερμανία που κάνει σοβαρή έρευνα και επενδύσεις στο πεδίο αυτό στοχεύει να καλύψει το 80% της ενεργειακής της ανάγκης το 2050 με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ελπιδοφόρες είναι οι δυνατότητες και το όραμα της Τουρκίας στο πεδίο αυτό.

«Το λέω με περηφάνια, το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική, η υδάτινη και η γεωθερμική ενέργεια και η ενέργεια βιομάζας είναι διπλάσιο του μέσου όρου των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή γύρω στο 25-26%. Θέλουμε να το αυξήσουμε τουλάχιστον στο 30% μέχρι το 2023, δηλαδή το ένα τρίτο της ενέργειας που παράγουμε να είναι από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»

TRT 13/4/2013

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *