Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΡΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Η FORD

No Comments Share:

ΤΡΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Η FORD

Το Γκόλτζουκ θα καταστεί κύρια βάση παραγωγής του επαγγελματικού οχήματος Transit της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford

Η Ford στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της στην Ευρώπη θα στρέψει τις επενδύσεις της στην Τουρκία.

Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε την απόφαση να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στις πόλεις Σαουθάμπτον και Ντάγκενχαμ της Αγγλίας το επόμενο έτος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την παραγωγή του μοντέλου Transit που κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στη Σαουθάμπτον θα αναλάβει το εργοστάσιο της Ford Otosan στο Γκόλτζουκ του νομού Koτζάελι της Τουρκίας.

Με την απόφαση αυτή το Γκόλτζουκ θα καταστεί η κύρια βάση παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων της Ford και οι εγκαταστάσεις στην Αγγλία θα επικεντρωθούν στην παραγωγή και ανάπτυξη μηχανών, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση που έγινε.

Θα χαθούν 500 θέσεις εργασίας μετά το κλείσιμο του εργοστάσιου της Σαουθάμπτον το επόμενο καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρήγαγε το μοντέλο Ford Transit από το 1972.

Ενώ στους 1.500 άνθρωποι θα ανέλθουν συνολικά οι άνεργοι μετά από το κλείσιμο των εγκαταστάσεων στο Ντάγκενχαμ που παρήγαγε ανταλλακτικά.

Το εργοστάσιο της Σαουθάμπτον στο οποίο θα μπει λουκέτο παρήγαγε 28.000 οχήματα ετησίως. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Γκόλτζουκ ανέρχεται στα 80.000 οχήματα ετησίως.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης χθες την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη Γκενκ του Βελγίου το οποίο απασχολούσε 4.300 εργαζομένους. Από εδώ και στο εξής τα μοντέλα Mondeo, S-Max και Galaxy που παρήγαγε το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford στην Ισπανία.

Η Ford με την αναδιάρθρωση της στην Ευρώπη σκοπεύει να εξοικονομήσει 450-500 εκατομμύρια δολάρια.

 TRT 26/10/2012

Previous Article

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΚΓΚΙΟΥΝΤΕΡ

Next Article

ΣΤΗΝ 44Η ΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ TΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *