Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΙΧΟΣ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ

No Comments Share:

Εφ.Σαμπάχ 3-7-2011

Ο φόρος στο κρέας θα αυξήσει την τιμή

Με σκοπό την προστασία των ντόπιων κτηνοτρόφων ο φόρος που θα μπαίνει στα τελωνεία θα φτάσει στο 75% στην τιμή του εισαγόμενου κρέατος, και αυτό θα έχει αντίκτυπο στον καταναλωτή. Η τιμή του κρέατος αναμένεται να αυξηθεί 2-3 λίρες.

Ο κιμάς θα φτάσει τις 22 λίρες

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των κρεοπωλών Εμίν Αρσλάν δηλώνει πως «Σήμερα στη Γερμανία με κατά κεφαλήν εισόδημα 40 χιλιάδων δολαρίων η τιμή του κιμά στα τουρκικά μάρκετ είναι 3,2 ευρώ. ¨όταν λοιπόν εκεί ο κόσμος τρώει κιμά με τιμή στις 7 λίρες, γιατί εδώ να είναι η τιμή στις 25-30 ; Από την επόμενη εβδομάδα η τιμή θα αυξηθεί κατά 3-4 λίρες. Έτσι η τιμή του κιμά που στις συνοικίες πολιτών με μεσαίο εισόδημα πουλιέται 18-20 λίρες, αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τις 22 λίρες. Ενώ η τιμή κιμά του λευκού κρέατος θα είναι περίπου στις 25 λίρες». Ο Αρσλάν υποστηρίζει ότι η φορολογία στο κρέας πρέπει να είναι στο 30%. Αναφέρει πως ¨Οι ντόπιοι παραγωγοί πρέπει να μπορούν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα. Δεν είναι σοφό να τοποθετούμε τοίχος φόρων στα εισαγόμενα κρέατα στα σύνορα¨.

 

15% αύξηση σημαίνει 2 λίρες αύξηση στην τιμή

Ο Τζουνέιτ Ασάν ιδιοκτήτης της επιχείρησης ¨Κρέατα Γκιουναϊντίν¨ δηλώνει πως κάθε ποσοστιαία αύξηση 15% φέρνει μια αύξηση 1,5-2 λίρες στο κιλό. Ο Ασάν δηλώνει τα εξής : ¨Σήμερα το 80% του κρέατος που καταναλώνεται στη χώρα μας είναι εισαγόμενο. Το εισαγόμενο κρέας ερχόταν επειδή ήταν φτηνό αλλά πλέον οι εταιρίες διστάζουν. Οι τιμές του κρέατος θα γυρίσουν σχεδόν εκεί όπου άρχισαν. Το κόστος του κιμά φτάνει στις 24 λίρες, αν προστεθούνε όλα τα έξοδα φτάνει να πωλείται 28 λίρες στον κόσμο. Ενώ ο κιμάς από λευκό κρέας στις 30 λίρες¨.

Σχόλιο : Έτσι κάνουν τα κυρίαρχα κράτη για να προστατέψουν τους παραγωγούς τους. Όλα τα άλλα περί ελεύθερης οικονομίας είναι…. 

 

 

 

 

 

Previous Article

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ¨

Next Article

ΤΜΗΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *