Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

No Comments Share:

Γάλα γαϊδάρου στην τιμή χρυσού

56517_50582_10032015131333_0

Η αξία που έχει το γάλα γαϊδάρου που παράγεται σε κτήμα στο Τίρε, εκτόξευσε και την τιμή των γαϊδουριών στην περιοχή.

Τρεις επιχειρηματίες έστησαν στο Τίρε της Σμύρνης ένα ¨κτήμα γαϊδάρων¨, κάτι που ανέβασε 4-5 φορές την τιμή των γαϊδάρων στην περιοχή. Το γάλα γαϊδάρου που παράγεται στο κτήμα, αναφέρεται πως κάνει καλό στον καρκίνο, στο άσθμα, στην βρογχίτιδα και ακόμη και στην κίρρωση ήπατος, αλλά καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των γαϊδάρων στην περιοχή, οι επιχειρηματίες βρήκαν τη λύση  φέρνοντας γαϊδούρια θηλυκά και αναπαραγωγής από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, από την Σανλιούρφα.

Οι Κωνσταντινουπολίτες επιχειρηματίες Ρετζέπ Τεμίζ. Μπουλέντ Ακκανίς και το ζεύγος Φερχάτ και Νεσέ Καρακουλάκ έστησαν σε νοικιασμένη έκταση 24 στρεμμάτων στην περιοχή Καρσίγιακά του οικισμού Τσαγιρλί του Τίρε, μια μονάδα αρχίζοντας να παράγουν γάλα από 8 γαϊδούρια, αριθμός που σύντομα σχεδιάζεται να αυξηθεί. Το ζεύγος Φερχάτ και Νεσέ Καρακουλάκ που ζει στο κτήμα μαζί με τα δυο τους παιδιά, ανέφερε πως η τιμή του γάλακτος είναι στις 100 λίρες στο λίτρο αξίζοντας σαν χρυσός και είπαν : ¨Πριν εγκατασταθούμε στο Τίρε, εργαστήκαμε σε κτήμα με γαϊδούρια στην Κωνσταντινούπολη. Μετά ήρθαμε μαζί με τους συνεταίρους μας από την Κωνσταντινούπολη και στήσαμε το κτήμα στο Τίρε. Στα συνολικά 8 γαϊδούρια μας σύντομα θα προστεθούνε και άλλα 17. Επίσης θα έρθουν άλλα 30 γαϊδούρια από την Σανλιούρφα. Με την εκμηχάνιση της γεωργίας, ο αριθμός των γαϊδουριών σύντομα μειώθηκε. Χτενίζουμε περιοχές για να βρούμε γαιδούρια με τις προδιαγραφές που επιθυμούμε. Η τιμή ενός ποιοτικού γαϊδουριού αρχίζει από 300 λίρες και φτάνει στις 2.500 λίρες. Η αξία του γαϊδουρινού γάλακτος φυσικά αύξησε και τις τιμές των γαϊδουριών. Η μονάδα μας που έχει χωρητικότητα 300 γαϊδουριών, ιδρύθηκε εκτός του χωριού για να μην προκαλούν ανησυχία στον περιβάλλοντα χώρο. Εάν ένας αρχίζει να γκαρίζει, τότε αρχίζουν όλοι σαν χορωδία. Εδώ καθώς τρέφονται σε φυσικό περιβάλλον και επιβλέπονται από κτηνίατρο είναι όλα πολύ χαρούμενα. Η προσέγγιση τους με αγάπη αυξάνει και την απόδοση σε γάλα¨

56517_50582_10032015131333_1

100320151312123647684_2

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο Φερχάτ Καρακουλάκ ανέφερε πως ο τομέας είναι ανοιχτός στις εξελίξεις  και είπε : Το γάλα που αρμέγεται δύο φορές την μέρα πρωί-βράδυ με μηχανήματα , περνά από ανάλυση στο εργαστήριο τροφίμων μας και μετά αποθηκεύεται σε ψύξη σε γυάλινο μπουκάλι 250 ml. Προε το παρόν παράγουμε μόνο 2 λίτρα την μέρα. Με την αύξηση του αριθμού των γαϊδουριών μας θα περάσουμε σε γραμμή παραγωγής. Τα αιτήματα για το γάλα που είναι γνωστό πως κάνει καλό σε πολλές ασθένειες είναι πολλά. Καθώς είμαστε μια νέα επιχείρηση, προς το παρόν δεν κάνουμε εμπόριο. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλους όσους φτάνουν σε εμάς από όλη την χώρα, αναζητώντας θεραπεία. Για να μην το στερηθεί κανείς θέτουμε τα αιτήματα σε σειρά. Ακόμη και σε μακρινά μέρη στέλνουμε με κούριερ.

56517_50582_10032015131333_3
………….

………….

DHA  11/3/2015

Previous Article

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ

Next Article

ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *