Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 18-4-2011

Στην σειρά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οι εταιρίες μεταφορών

Έρχονται τον Μάιο στην Τουρκία τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται από την εταιρία BD Otomotiv στην Ιταλία. Πρώτοι πελάτες τους οι εταιρίες μεταφορών (lojistik).

Αφού καθορίστηκε ο φόρος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε λίγες μέρες βγαίνουν στους δρόμους της Τουρκίας. Η εταιρία BD Otomotiv τον επόμενο μήνα ετοιμάζεται να παραδώσει στην Τουρκία τον πρώτο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων. Πρώτοι πελάτες της BD Otomotiv που βγάζει στην Ιταλία τα eFiorino, eKangoo, eScudo, eTrafic και eDucato είναι οι εταιρίες μεταφορών που κάνουν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της BD Otomotiv Οσμάν Μπόινερ, δήλωσε πως σε πρώτο στάδιο σκοπεύουν να παράσχουν οχήματα και υποδομές μόνο σε εταιρίες, δήμους και δημόσιες υπηρεσίες. O Μπόινερ δήλωσε πως «Δίνουμε βαρύτητα στα εμπορικά οχήματα λόγω των πολλών χιλιομέτρων που κάνουν και λόγω του διοξειδίου. Οι εταιρίες ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνουν, με 800-1000 ευρώ το μήνα θα γίνουν ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων». Ο Μπόινερ είπε πως από τον Σεπτέμβριο οι μετατροπές των ελαφρών οχημάτων θα γίνονται και στην Κωνσταντινούπολη και πως ψάχνει μέρος για συνεργείο.

Το eKangoo γεμίζει με 1.20 λίρες

Το eKangoo στην κίνηση της Κωνσταντινούπολης έχει εμβέλεια 130 χιλιομέτρων, ενώ το eDucato 160 χιλιόμετρα. Το eKangoo έχει ανώτατη ταχύτητα 100 χλμ κα για την πλήρη φόρτιση του καταναλώνει 15 KW. Αυτό σημαίνει 6 ώρες σε μια πρίζα 229 βόλτ. Στους σταθμούς ταχείας φόρτισης το 80% της μπαταρίας γεμίζει σε μισή ώρα. Αν η πλήρης φόρτιση γίνει την νύχτα που η ταρίφα του ηλεκτρικού είναι πιο φτηνή, τότε υπολογίζεται πως κοστίζει 1,2 λίρες.

Previous Article

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΡΙΝΤΣ

Next Article

ΓΛΙΣΤΡΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *