Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

0 σχόλια Share:

Οι ξένοι πουλάνε, η Τουρκία κατρακυλά

tepetaklak_ic

Μειώνονται με γρήγορο ρυθμό τα τουρκικά ομόλογα που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους ξένοι επενδυτές. Οι τίτλοι χρέους που έχουν στα χέρια τους ξένοι, έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών. Γίνονται σχόλια πως η πτώση θα συνεχιστεί.

Οι ξένοι οι οποίοι μετά από την επιχείρηση κατά της διαφθοράς και των δωροδοκιών άρχισαν να αποσύρονται γρήγορα από την Τουρκία, μέχρι τις 20/12 πραγματοποίησαν πωλήσεις 532 εκ. $. Μαζί με τις πωλήσεις 1,38 δις της προηγούμενης εβδομάδας η αξία των τίτλων που κατέχουν οι ξένοι μειώθηκε στο επίπεδο των 53,8 δις $. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Συνεχίζεται η υποτίμηση της λίρας

Συνεχίζεται επίσης η φθορά της λίρας η οποία με υποχώρηση 2,2% έναντι του δολαρίου έφτασε στο επίπεδο του 2,1406. Μαζί με την χτεσίνή ταχεία πτώση η φετινή πτώση έναντι του δολαρίου έφτασε στο 16%. Αυτό μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική είναι η δεύτερη χειρότερη απόδοση μετά από την Ν. Αφρική. Ο τόκος για τα διετή ομόλογα με αύξηση 17 πόντων (0,17%) έφτασε στο 9,73%. Η συνολική αύξηση των τόκων φέτος ήταν 358 πόντοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg αυτή είναι η χειρότερη απόδοση μεταξύ των αναπτυσσομένων χωρών, μετά από την Βραζιλία.

Το χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης με την χτεσινή του πτώση, είχε την μεγαλύτερη απώλεια αξιών, που έφτασε στο 2,3 %.

Ο Αλεξέϊ Μπέλκιν μέλος της διοίκησης της Kapital που διαχειρίζεται κεφάλαια 4,5 δις $ αξιολογόντας την τουρκική οικονομία στους Σελτσούκ Γκοκολούκ και Ξένια Γκολούτσκο του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, δήλωσε : ¨ Από τώρα και μετά οι δουλειές μόνο θα κατρακυλάνε. Η αγορά στην Τουρκία ένωσε τους δύο πιο μεγάλους φόβους των επενδυτών : πολιτική αστάθεια και έλλειμμα ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών¨.

Η κυβέρνηση προβλέπει το έλλειμμα αυτό να διαμορφωθεί στα τέλη του 2013 στο 7,1 του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Haber.sol.org 27/12/2013

Previous Article

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !

Next Article

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΙ ΑΣΚΗΣΑΝΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *