Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Φυγή των ξένων από τις τουρκικές μετοχές

0 σχόλια Share:

Οι ξένοι πoύλησαν τουρκικές μετοχές αξίας-ρεκόρ  ρεκόρ 893 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι ξένοι επενδυτές πούλησαν μετοχές αξίας-ρεκόρ 893 εκατομμυρίων δολαρίων της Τουρκίας τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα Dünya επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Η εφημερίδα ανέφερε πως οι συναλλαγές από αλλοδαπούς στο χρηματιστήριο έφτασαν επίσης σε υψηλό μηνιαίο ύψος 39,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο.

Οι επενδυτές έχουν πουλήσει τουρκικές μετοχές και ομόλογα φέτος, αφού η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο αναφοράς κάτω από το ποσοστό πληθωρισμού και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπλέχτηκε σε πολιτικές συζητήσεις με τους γείτονες της Τουρκίας για τη σύγκρουση στη Λιβύη και τα δικαιώματα εξερεύνησης στη Μεσόγειο.

Οι ξένοι πούλησαν καθαρά 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών τους πρώτους επτά μήνες του έτους, ανέφερε η εφημερίδα. Οι συναλλαγές περιελάμβαναν αγορές 95,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πωλήσεις 100,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε.

Το ποσό των τουρκικών μετοχών που ανήκουν σε αλλοδαπούς έχει πέσει κάτω από το 50% της συνολικής αξίας τους για πρώτη φορά σε διάστημα περισσότερο από 1,5 δεκαετία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ahval  6/8/2020

Previous Article

“Εμάς τους Βορειοηπειρώτες δεν μας περίμενε κανένας Δήμος – Καμία ΜΚΟ”

Next Article

Όρμπαν: Όλοι οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν αποτελούν υγειονομική απειλή

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *