Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΝΤΡΟΝ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

No Comments Share:

Μεγάλη ζήτηση για το αντιντρον  όπλο που κατασκεύασαν Τούρκοι μηχανικοί
 

Η εταιρία που παράγει αυτό το αντιντρόν  όπλο κατά 100% στην Αττάλεια, χάρη στο ελαφρύ του βάρος και την δυνατότητα του να  λειτουργεί και γραμμικά και κυκλικά , αρχίζει πια και τις εξαγωγές του.

Το αντιντρόν όπλο που παρήχθη για τις ΤΕΔ από μια εταιρία εγκατεστημένη στην Αττάλεια και από Τούρκους μηχανικούς, δέχεται αιτήματα και για εξαγωγές. Η εταιρία που έχει παραγάγει 7 είδη αντιντρόν όπλων με μια ευρύτητα δυνατοτήτων.

Ο Βελί Ερτσελίκ-πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας  Εθνικές Πολεμικές Τεχνολογίες & Συστήματα Αμύνης Α.Ε. στην δήλωση του ανέφερε πως ¨Τα ντρον το τελευταίο διάστημα λόγω της μεγάλης τους διαθεσιμότητας και του χαμηλού κόστους, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται ευρέως¨.

Ο Ερτσελίκ είπε πως τα ντρον ή τα  Μ.Ε.Α. δεν τα χρησιμοποιούν μόνο οι δυνάμει ασφαλείας αλλά και οι τρομοκράτες και πρόσθεσε ότι μέσω αυτών γίνονται πτήσεις με σκοπό την τρομοκρατία. Είπε : ¨Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις συγκεντρώσεων, συναυλιών, σ στάδια και σε παρόμοιες ανοιχτές στον κόσμο εκδηλώσεις, το να σταματούνται αυτά τα οχήματα με πυροβόλα όπλα, είναι κάτι που έχει σοβαρά μειονεκτήματα. Ενάντια σε ΜΕΑ/Ντρον πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούνται αντιντρον όπλα. Το τελευταίο χρονικά παράδειγμα είναι η τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην νομαρχία Σιρνάκ κατά την τελετή για την 10η Νοεμβρίου¨.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Τ.Ε.Δ.

Ο Ερτσελίκ είπε πως με τα αντιντρόν τα ντρον δέχονται ηλεκτρομαγνητική επίθεση, χάνουν την σύνδεση με το κέντρο ελέγχου και εξουδετερώνονται. Ο Ερτσελίκ είπε πως τα αντιντρόν δεν προκαλούνε κακό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και ότι συνιστούν μια αποτελεσματική λύση ενάντια στα ντρον.

……………..

Ο Ερτσελίκ είπε : Είμαστε μια εταιρία που επί 20 έτη παράγουμε τζάμερ. Κατά τους τελευταίους 13-14 μήνες παράγουμε αντιντρόν. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε μόνο για τις μονάδες των Τ.Ε.Δ. Συσκευές μας βρίσκονται στο Αφριν. Από το 2019 θα αρχίσουμε να εξάγουμε σε Ουκρανία, Βενεζουέλα και Αλβανία.

ΑΝΤΙΝΤΡΟΝ  3-4 ΚΙΛΩΝ

Ο Ερτσελίκ είπε πως τελευταίο αντιντρόν που παρήγαγαν  είναι το İHA-MAX που δύναται να μπλοκάρει και γραμμικά και κυκλικά τα ντρον   και έχει ένα βεληνεκές 2 χλμ.

Ο Ερτσελίκ είπε : ¨Παγκοσμίως όλα τα αντντρον που παράγονται κάνουν γραμμικές βολές. Αυτά είναι τα όπλα που κατασκευάζονται για να καταρρίψουν τα ενάντια ή για να τα στείλουν πίσω. Το İHA-MAX που  κατασκευάσαμε εμείς, είναι ένα προϊόν όπλο ενάντια στα ντρον που συνιστούν απειλή με την μορφή κοπαδιού. Είναι ένα πλήρως εγχώριο και εθνικό προϊόν. Είναι ο μόχθος, το απαύγασμα και η τελευταία τεχνολογία των Τούρκων μηχανικών μας. Παγκοσμίως το βάρος των υπαρχόντων αντιντρόν όπλων είναι μεταξύ 12 και 25 κιλών. Αυτές είναι συσκευές που δεν μεταφέρονται . Αντιλαμβάνεστε πόσο μπορεί να επιβαρύνει μια συσκευή 17 κιλών έναν στρατιώτη ή αστυνομικό;  Εμείς τα αντιντρόν που παράγουμε ζυγίζουν μόνο 3-4 κιλά. Διαθέτουν δραστικό βεληνεκές 2 χλμ. Μπορεί να λειτουργήσει και γραμμικά και κυκλικά, είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας.

¨ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ¨

Ο Ερτσελίκ είπε πως παράγουν 7 είδη από αντιντρόν, για παράδειγμα υπάρχουν συστήματα που δεν είναι τύπου όπλων, τα λεγόμενα κελιά με βεληνεκές 5 και 10 χλμ  και πρόσθεσε : ¨Για παράδειγμα μπορούμε και παράγουμε συστήματα που μπορούν να μπλοκάρουν το σύνολο μιας πόλης. Είναι το σύστημα κελί με το οποίο κανένα ντρον δεν θα μπορεί να μπει στην πόλη. Και δεν παράγουμε μόνο μικρές αλλά και μεγάλες συσκευές¨.

Ο Ερτσελίκ είπε πως ως εταιρία δέχονται και ατομικά αιτήματα και είπε: ¨Καλλιτέχνες, ιδιοκτήτες περιοχών και επιχειρηματίες ζητάνε από αυτές τις συσκευές, αλλά στα πλαίσια του υπ. αρ. 5201 νόμου σχετικά με τον έλεγχο των βιομηχανικών μονάδων που παράγουν  όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά και τα αντιντρόν θεωρούνται όπλα και ελέγχονται. Για αυτό τον λόγο η ατομική χρήση δεν είναι νόμιμη¨.

 

https://www.sondakika.com/haber/haber-turk-muhendislerin-yaptigi-drone-savara-talep-11456361/

20/11/2018      

Previous Article

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

Next Article

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *