Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TD Securities: Η Τουρκία πρόκειται να μείνει από καθαρό ξένο συνάλλαγμα αυτήν την εβδομάδα !

0 σχόλια Share:

Σύμφωνα με την TD Securities,  λόγω υποχρεώσεων αυτή την εβδομάδα, η  κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα εξαντλήσει τα αποθεματικά ξένου νομίσματος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ανάλυσης νομισμάτων FXStreet, οικονομολόγοι ανέφεραν πως η τράπεζα θα μπορούσε επίσης να εξαντλήσει τα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματά της έως την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου ή το αργότερο την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

«Πριν εξαντληθούν όλα τα buffer, πιστεύουμε ότι η CBRT θα αυξήσει δραματικά τα ποσοστά και πιθανότατα θα εισαγάγει αυστηρούς ελέγχους κεφαλαίου», δήλωσε ο μεσίτης. “Η Τουρκία μπορεί επίσης να ζητήσει πολυμερή υποστήριξη εάν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο.”

Πριν από την απόφαση της περασμένης εβδομάδας από τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής να μειώσουν τα όρια των ανταλλαγών νομισμάτων των τραπεζών με την κεντρική τράπεζα.  Τα καθαρά αποθέματα ξένου νομίσματος της Τουρκίας ήταν λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς που χρησιμοποιούν επίσημα στοιχεία. Το Reuters ανέφερε τότε πως το μέτρο μπορεί να αυξήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε γραμμές swap.
Η κεντρική τράπεζα βασίστηκε στις ανταλλαγές με κρατικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων στις αγορές συναλλάγματος για την υποστήριξη της λίρας. Η λίρα διαπραγματεύεται στις 1 προς 7 με το δολάριο, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η κρίση του νομίσματος κορυφώθηκε τον Αύγουστο του 2018.
Η  TD Securities  δήλωσε  πως η λίρα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, εάν η παγκόσμια τάση ενός ισχυρότερου δολαρίου παραμείνε, πιθανότατα θα εξασθενήσει στα όρια των 8 λιρών  ανά δολάριο.

…………..

Αhvalnews.com   28/4/2020  

Σχ: Αυτή την στιγμή 1:46, η ισοτιμία της λίρας  είναι ως εξής :

Previous Article

Το ευχολόγιο του Έλληνα υπουργού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το έξυπνο σχόλιο του χρήστη ¨The Duke¨ !

Next Article

Δηλώσεις του ¨συμπατριώτη¨ μας Ερέν σχετικά με το εζάν στην ελληνική Θράκη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *